Mitä tulee, kun kaksi herkullista dippiä, guacamolen ja hummuksen yhdistää samaan makumaailmaan? Täydellinen lopputulos, johon kelpaa dipata niin leipää kuin vihanneksia.
Herkullinen iltanaposteltava syntyy kikherne-avokadodippikastikkeesta. Kokeile!
Kikherne-avokadodippi
Paahdetut kikherneet
4 dl tölkkikikherneitä
2 rkl oliiviöljyä
1,5 tl suolaa
1 tl juustokuminaa
Dippikastike:
1 avokado
1 valkosipulinkynsi
0,5 dl oliiviöljyä
1 limen mehu
tuoretta korianteria
(cayennepippurihiutaleita)
Tee näin:
Lämmitä uuni 200 aseteeseen. Kuivaa kikherneet talouspaperin päällä, kunnes ne ovat täysin kuivia. Laita uunipellille leivinpaperi ja kaada kikherneet pellille. Paahda kikherneitä 15 minuutin ajan. Pirskota päälle oliiviöljyä, suolaa, cayennea ja kuminaa ja sekoita herneet. Laita kikherneet uuniin vielä 15 minuutiksi.
Laita paahdetut kikherneet tehosekoittimeen valkosipulin kanssa ja murskaa ne. Lisää muut dippikastikkeen ainekset ja käytä tehosekoittimessa, kunnes dipin koostumus on sileä.
Tarjoile erilaisten dipattavien kanssa!
Lähde: Popsugar