Lihapullat ovat monen suomalaiskodin arjen klassikkoherkkua, mutta näitä arjen pelastajia on mahdollista valmistaa myös ilman lihaa.
Where Is My Spoon -sivuston ohjeella parsakaali ja kukkakaali taipuvat herkullisiksi kasvispulliksi, jotka maistuvat koko perheelle. Tuo vaihtelua arkiruokarepertuaariin ja kokeile!
Herkulliset kasvispullat
puolikas kukkakaali
puolikas parsakaali
100 g manteleita
1,2 dl leipämurua tai korppujauhoja
1,2 dl raastettua parmesanjuustoa
1,2 dl raastettua goudaa tai cheddaria
2 kananmunaa
4 valkosipulinkynttä
1 tl merisuolaa
mustapippurirouhetta
Lämmitä uuni 180 asteeseen.
Pilko parsakaali ja kukkakaali pienemmiksi osiksi ja keitä niitä pienessä määrässä vettä, kunnes ne pehmenevät. Valuta kaalit hyvin ja anna niiden jäähtyä.
Mittaa tehosekoittimeen yhteensä noin 9,5 dl parsakaalia ja kukkakaalia. Hienonna kaalit ja siirrä ne toiseen astiaan.
Lisää tehosekoittimeen mantelit, leipämurut tai korppujauhot, valkosipuli, juustot, kananmunat, suola ja pippuri. Sekoita huolellisesti.
Yhdistä kaalit toisen seoksen kanssa. Pyörittele massasta noin 20 pientä pyörykkää. Purista pyöryköitä hieman, jotta niihin ei jää turhaa nestettä ja ne säilyttävät halutun muodon.
Sivele muffinivuokaan öljyä ja asettela pullat muffineille tarkoitettuihin kippoihin. Paista pyöryköitä noin 20 minuuttia, kunnes ne saavat pintaansa kauniin värin ja lämpenevät läpikotaisin.
Tarjoile kylminä tai lämpiminä.
Lähde: Where Is My Spoon