Donald Trumpin lempiruoka on äidin lihamureke – tässä resepti

Trump lihamureke
Donald Trum on kertonut rakastavansa edesmenneen äitinsä tekemää lihamureketta. Shutterstock/AOP

Yhdysvaltain presidentiksi jo toistamiseen valittu Donald Trump rakastaa erityisesti yhtä ruokaa. 

Donald Trump on voittanut tuoreet Yhdysvaltain presidentinvaalit. Mielipiteet jakava poliitikko nousi monien yllätykseksi presidentiksi marraskuun 2016 vaaleissa, ja toisti nyt saman tempun voittaen vastaehdokas Kamala Harrisin

MTV Uutisten Makuja-ruokasivuillla kerrottiin jo vuonna 2017 Trumpin lempiruoista. Poliitikko on nimennyt suosikeikseen muun muassa kypsät pihvit, juustohampurilaiset sekä erityisesti lihamurekkeen.

Trumpin rakastama lihamureke

Amerikkalainen lihamureke maustetaan usein esimerkiksi Worcestershire-kastikkeella ja ketsupilla. Sitä voidaan tarjoilla leivän välissä tai esimerkiksi perunamuusin kera.

Trumpille rakkain lihamureke on kuitenkin hänen jo edesmenneen äitinsä reseptillä tehty mureke. 

Valokuvajournalisti Nancy Ellisonin mukaanMary Anne Trumpin lihamureke oli Donald Trumpin lapsuuden herkkuruokaa.

– Rakastin äitiäni ja rakastin hänen ruokiaan. Hän oli myös oikea kaunotar, Trumpin kerrotaan sanoneen. 

Mary Anne Trumpin lihamureke

Ainekset:

  • 900 g naudan jauhelihaa
  • 1 iso sipuli (hienoksi pilkottuna)
  • 1 punainen paprika (hienoksi pilkottuna)
  • 1 vihreä paprika (hienoksi pilkottuna)
  • 2 valkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 1 iso pihvitomaatti, siemenet poistettuna ja pieneksi pilkottuna
  • 2 isoa kananmunaa
  • 1,5 dl maustettuja korppujauhoja
  • n. ½ dl hienonnettua persiljaa
  • 1 ½ dl tomaattipyreetä
  • ½ rkl suolaa ja pippuria (tai maun mukaan)

Valmistusohje:

  1. Kuullota iso pannulla paprikat, sipuli, valkosipuli ja tomaatti miedolla lämmöllä, kunnes sipulit ovat läpikuultavia. Anna jäähtyä.
  2. Sekoita suuressa kulhossa jauheliha, jäähtyneet kasvikset, kananmunat, korppujauhot, persilja, suola ja pippuri huolellisesti.
  3. Muotoile seos murekepötköksi voidellussa uunivuoassa.
  4. Levitä tomaattipyree tasaisesti murekkeen päälle. Paista 175-asteisessa uunissa noin 45–55 minuuttia.
  5. Anna murekkeen levätä 10 minuuttia ennen viipalointia. Tarjoile sienikastikkeen ja perunamuusin kera.

Katso myös: Donald Trump työskenteli vastikään McDonald'sissa 15 minuutin ajan

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.