Uuteenvuoteen kuuluu olennaisesti kuohuviini, joka maistuu sellaisenaankin, mutta josta on helppo taikoa myös herkullisia drinkkejä.
Baarimestari, kolminkertainen drinkkien teon suomenmestari ja viime vuonna drinkkejä MM-kullan arvoisesti sekoitellut Markus Sillanpää tarjoilee uudenvuodenaattona kuohuviinipohjaisia juomasekoituksia.
– Kuplajuomat yhdistetään uuteenvuoteen ja juon itsekin silloin jotain, missä on kuohuvaa. Helppo alkudrinkki on esimerkiksi rossini.
Tähän drinkkiin tulee kuohuvan, esimerkiksi Proseccon, lisäksi muutama desilitra hyvätasoista mansikkamehua. Juomat sekoitetaan keskenään ja koristellaan tuoreilla mansikoilla sekä mintulla.
– Rossini on hyvä illan aloitus, sillä siinä on matala alkoholiprosentti, koska kuohuvaan sekoitetaan ainoastaan mehua, Sillanpää suosittelee.
Tujummaksi uudenvuoden drinkiksi sopii royal mojito. Sen loihtimiseen tarvitaan rommia, limeä, minttua, vadelmia ja sokeria. Perinteisesti mojitoa pidennetään soodavedellä, mutta uudenvuoden kunniaksi kuplat juomaan tuo kuohuviini.
”Miksei näkisi alkoholittomiin juomiin yhtä paljon vaivaa kuin muihin?”
Jos uudenvuoden drinkkinsä haluaa nauttia alkoholittomana, ei kuohuviiniä tarvitse korvata limpparilla.
