Fenkolisuolattua kuhaa

graavikala kuha
Kuvituskuva kuhafileestä. Shutterstock

Ravintoloitsijat Sari Helin ja Ilkka Lääveri vinkkasivat Huomenta Suomessa herkullisia kalaruokia, jotka sopivat vaikka vappupöytään.

Ainekset

  • 2 fileetä kuhaa vähintään vuorokauden pakastettuna
  • ½ dl suolaa
  • ½ dl sokeria
  • 2 rkl jauhettua fenkolinsiementä
  • 1 sitruunan mehu
  • ½ dl hyvää omenamehua
  • Siivutettua fenkolia
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • rakuunaa

Valmistusohje

Olethan pitänyt kuhaa vähintään vuorokauden pakastettuna? Hyvä!

Leikkaa kuhasta nahka ja ruodot pois. Sekoita suola, sokeri ja jauhettu fenkolinsiemen keskenään. Suolaa kuha palat runsaalla fenkolisuolaseoksella ja anna maustua jääkaapissa 1 tunti. Purista sitruunan mehu kulhoon ja sekoita siihen omenamehu joukkoon.

Siivuta fenkoli ohuiksi siivuiksi ja laita kylmään veteen ja jääkaappiin.

Pyyhi kuhapaloista fenkolisuola pois ja leikkaa siivuiksi. Laita kuha palat omenamehu-sitruunanmehu seokseen ja anna kypsyä vielä 15 minuuttia.

Ota palat pois liemestä ja mausta kevyesti oliiviöljyllä ja suolalla.

Ota fenkolisiivut pois vedestä ja mausta kevyesti oliiviöljyllä ja suolalla. Tarjoile kuhan kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.