Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Mielettömän hyvä "kalapuikkojen korvike" – tämä ruoka valmistuu pienellä budjetilla!

Kala kalamurekepihvit
Kalamurekepihveihin voi käyttää esimerkiksi haukea tai särkeä. Shutterstock
Julkaistu 15.02.2024 07:34

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Kalamurekepihvit ovat ravitsevaa budjettiruokaa parhaimmillaan.

Kalasta saa valmistettua helposti herkkuja, jotka maistuvat koko perheelle, muistuttaa Pro Kala ry tuoreessa tiedotteessaan. Kala sopiikin monenlaisiin ruokiin ja välipaloihin, ja se on paitsi maukasta, myös terveellistä. 

– Kala sisältää terveydelle hyödyllisiä rasvahappoja, useita vitamiineja ja kivennäisaineita sekä paljon proteiinia. Kala on lisäksi erityisen hyvä D-vitamiinin lähde, kalayhdistyksestä muistutetaan. 

Lue myös: Terveellistä ruokaa halvalla! Valmisruokahyllystä löytyy edullinen aarre: "Jos jossain kannattaa oikaista, niin tässä"

"Edullinen, erittäin maukas ja nopeakin ruokalaji"

Videolla: Martat vinkkaavat, mitä perinneruokaa kannattaa kokata. Juttu jatkuu videon alla.

5:17img

Nappaa videolta reseptivinkki kalapuikkojen korvaajaksi!

Yksi helppo ja edullinen kalaruokavaihtoehto on kalamurekepihvit. MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa kokattiin Marttojen johdolla helppoja kalamurekepihvejä vuonna 2020. 

Helmikuussa kaloista sesongissa ovat kuha, made, muikku, härkäsimppu sekä hauki. 

Luonnonkaloista valmistettujen kalamurekepihvien suuri valtti on niiden ekologisuus: esimerkiksi silakan ja särjen pyynti vähentää ravinteita vesistöissä.

– Kalapihvit on loistava ruoka, johon soveltuvat myös useat ruotoiset järvikalat. Ruokalajina se on kuitenkin kodeissa aika unohdettu, vaikka kyseessä on edullinen, erittäin maukas ja nopeakin ruokalaji, Marttojen Marjo Ranta kehui tuolloin.

Ruodoista ei tässä ruokalajissa tarvitse välittää, sillä pienet ruodot silppuuntuvat huomaamattomiksi tehosekoittimessa murekemassaa tehdessä. Näitä helppoja kalapihvejä voikin kutsua kalapuikkojen korvaajiksi. 

Nappaa helppo ohje: Kalamurekepihvit ja lantturanskalaiset – perinneruokaa Marttojen ohjeella

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka