Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Boquerones-muikut eli marinoidut muikut

11:00imgKuhaa ja muikkua vappupöytään!
Julkaistu 12.04.2024 13:26(Päivitetty 13.04.2024 11:28)

MTV LIFESTYLE

Boquerones on tuttua tapasruokaa Espanjasta. Ravintoloitsijat Ilkka Lääveri ja Sari Helin demonstroivat Huomenta Suomessa, miten ruokalajin voi valmistaa kotimaisissta muikuista.

Ainekset

  • 300 g puhjottuja muikkuja
  • 1 dl omenaviinietikkaa
  • 2 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • suolaa, oliiviöljyä

Valmistusohje

Sekoita omenaviinietikka, vesi, suola ja sokeri keskenään.

Revi muikuista keskiruoto pois ja leikkaa tarvittaessa kylkiruodot myös pois. Leikkaa lopuksi puoliksi. Kaada pikkeliliemi muikkujen päälle.

Anna kypsyä vähintään kolme tuntia tai seuraavaan päivään. Ota muikut pois liemestä ja viimeistele sormisuolalla ja oliiviöljyllä.

Tarjoile leivän tai perunasalaatin kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Marinoitu kala