Boquerones on tuttua tapasruokaa Espanjasta. Ravintoloitsijat Ilkka Lääveri ja Sari Helin demonstroivat Huomenta Suomessa, miten ruokalajin voi valmistaa kotimaisissta muikuista.
Ainekset
- 300 g puhjottuja muikkuja
- 1 dl omenaviinietikkaa
- 2 dl vettä
- 1 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- suolaa, oliiviöljyä
Valmistusohje
Sekoita omenaviinietikka, vesi, suola ja sokeri keskenään.
Revi muikuista keskiruoto pois ja leikkaa tarvittaessa kylkiruodot myös pois. Leikkaa lopuksi puoliksi. Kaada pikkeliliemi muikkujen päälle.
Anna kypsyä vähintään kolme tuntia tai seuraavaan päivään. Ota muikut pois liemestä ja viimeistele sormisuolalla ja oliiviöljyllä.
Tarjoile leivän tai perunasalaatin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa