Kuhaa ja muikkua vappupöytään!

Boquerones on tuttua tapasruokaa Espanjasta. Ravintoloitsijat Ilkka Lääveri ja Sari Helin demonstroivat Huomenta Suomessa, miten ruokalajin voi valmistaa kotimaisissta muikuista.

Ainekset

  • 300 g puhjottuja muikkuja
  • 1 dl omenaviinietikkaa
  • 2 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • suolaa, oliiviöljyä

Valmistusohje

Sekoita omenaviinietikka, vesi, suola ja sokeri keskenään.

Revi muikuista keskiruoto pois ja leikkaa tarvittaessa kylkiruodot myös pois. Leikkaa lopuksi puoliksi. Kaada pikkeliliemi muikkujen päälle.

Anna kypsyä vähintään kolme tuntia tai seuraavaan päivään. Ota muikut pois liemestä ja viimeistele sormisuolalla ja oliiviöljyllä.

Tarjoile leivän tai perunasalaatin kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat