Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Edullista, hyvänmakuista ja helppo valmistaa – miksi suomalaiset eivät hyödynnä tätä raaka-ainetta?

shutterstock_262739627
Henri Alén suositteli Huomenta Suomessa käyttämään rohkeasti verta ruokien raaka-aineena.Shutterstock
Julkaistu 26.04.2016 17:33

MTV LIFESTYLE

Huippukokki Henri Alén muistutteli Huomenta Suomen lähetyksessä, kuinka edullinen ja hyvänmakuinen raaka-aine veri on.

Muun muassa Muru-ravintolaa luotsaava Henri Alén hehkutti lähetyksessä verta erilaisten ruokalajien raaka-aineena monesta eri syystä. Se sopii hyvin hintansa puolesta myös ruokabudjetistaan tiukkojen arki- tai pyhäruoaksi. 

TIESITKÖ? Verta on yleensä saatavilla lihakaupoissa ja hyvinvarusteltujen ruokakauppojen lihatiskeillä.

– Ensinnäkin veri on mielestäni yksi parhaita raaka-aineita. Se on hemmetin helppo valmistaa, se on hyvänmakuista, se on huokeeta ja eläimestä käytetään kaikki mahdollinen, Alén listaa veren hyviä puolia raaka-aineena.

Huippukokki huomauttaa, että erilaiset veriruoat ovat nousseet trendikkääseen maineeseen maailmalla. Suomessa klassiset veriruoat ovat kuitenkin vielä toistaiseksi olleet unohduksissa suurelta yleisöltä.

– Siihen ei olla ihan Suomessa vielä herätty, Alén huomauttaa.

resepti

Tuoreimmat aiheesta

Huomenta Suomi