Ei pelkkää uunilohta pääruoaksi! Kalaa kannattaa hyödyntää näinkin: "Olet jäänyt paljosta paitsi, jos..."
Moni suomalainen syö kalaruokia lounaaksi tai päivälliseksi, mutta oletko tullut ajatelleeksi, että kala sopii myös aamupalapöytään?
Videolla: Miten lohi paistetaan oikein? Katso Kari Aihisen vinkit.
Pro Kala ry muistuttaa, että kalaa voi nauttia myös aamulla.
– Kalaa tulisi syödä vähintään kaksi kertaa viikossa, mutta se ei tarkoita, että kalaa täytyisi syödä pääruokana. Kalaruoan maailmasta löytyy monia herkullisia reseptejä, jotka sopivat hyvin aamiaiselle, yhdistyksestä vinkataan.
Millaisia aamupalaherkkuja kalasta sitten voi loihtia? Tässä muutama vinkki
Monessa muodossa leivän päällä
Graavi- ja kylmäsavukalaa voi syödä aamiaisella leivän päällä leikkeleen tai juustoviipaleen tapaan.
– Oletko maistanut graavikalaa saaristolaisleivän kanssa? Jos et, olet jäänyt paljosta paitsi!
Voit myös valmistaa savukalasta ja tuorejuustosta herkullisen tahnan ja levittää sitä leivän päälle.
Täydellinen täyte munakkaisiin
Kalamunakas on proteiinipitoinen aamiainen, jonka voimalla jaksaa ahertaa tai lomailla lounasaikaan saakka helposti! Kun valitset täytteeksi valmiiksi kypsennettyä kalaa kuten savu- tai loimulohta, ei aikaa mene sen kauemmin kuin tavallisenkaan munakkaan tekoon.
Letut suolaisina versioina kalatäytteellä
Lomalla ja viikonloppuna on aikaa panostaa aamiaiseen. Kun haluat todella herkutella, paista suolaisia lettuja ja täytä ne savukalamoussella. Ruokaisa herkku sopii myös brunssitarjottavaksi, jos uni maittaa aamiaisajan yli.
Lähde: Pro Kala ry
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"