Suomalaiset rakastavat uunilohta. Tässä jälleen yksi helppo tapa tehdä uunilohesta maistuva arkiruoka, tai jopa juhlapöydän illallinen.
Videolla: Kari Aihinen näyttää Kaappaus keittiössä -ohjelmassa, miten lohi paistetaan oikeaoppisesti.
The Kitchn -ruokasivuston ruokatoimittaja Emma Christensen vinkkaa yksinkertaisen, mutta todistetusti hyvän lohireseptin.
– Joskus yksinkertaisimmat reseptit ovat niitä parhaita. Tämä pätee myös lohireseptiin, josta on tullut arkiruokasuosikkini, mutta se on myös sen verran hienostunutta, että sopii vaikka pääsiäisen juhlapöytään, Emma sanoo.
Lohiruoka valmistuu vain kourallisesta aineksia ja se on valmista alle 20 minuutissa. Muista, ettet sorru yleiseen virheeseen: muun muassa keittiömestari Kari Aihinen on nimennyt suomalaisten perisynniksi keittiössä uunilohen ylikypsentämisen. Liian pitkä kypsennysaika tekee lohesta helposti rutikuivaa ja mautonta.
Lue lisää: Mehevä uunilohi on yhdestä tärkeästä seikasta kiinni – mönkään menee ja pahasti, jos teet tämän paistovirheen
Tässä reseptissä lohi saa ylleen majoneesi-pankokuorrutuksen, jossa maistuu muun muassa sitruuna ja tilli.
– Rakastan tätä ruokaa keväisin, niin klassiset maut! Voit hieman tuunata reseptiä ja lisätä majoneesiin vaikka curryjauhetta tai harissaa. Voit myös halutessasi vaihtaa pankojauhot tavallisiin korppujauhoihin, Emma vinkkaa.