Helppo sitruuna-tilliuunilohi valmistuu näin:
- Laita uuni lämpeämään 220 asteeseen. Voitele iso uunivuoka ja laita lofileet nahkapuoli alaspäin vuokaan. Taputtele fileiden pinta kuivaksi talouspaperilla.
- Sekoita pienessä kulhossa majoneesi, hienonnettu tilli, sitruunankuoriraaste ja suola. Lusikoi majoneesiseosta lohen päälle ja levitä lusikalla tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele päälle runsaasti pankojauhoja.
- Paista uunissa keskitasolla noin 10-15 minuuttia ja nosta vielä hetkeksi grillivastuksen alle, jotta pankojauhot saavat kullanruskean värin ja lohi kypsyy loppuun. Ota huomioon, että kalan kypsymisaika riippuu fileiden koosta ja paksuudesta. Älä ylikypsennä lohta!
- Nauti lohi lämpimänä. Tätä ruokalajia ei kannata säästää jääkaappiin, sillä pankojauhot menettävät rapeutensa.