Helppo uunilohi – rapea kuorrutus, jossa maistuu sitruuna ja tilli

Lohi lohifilee uunilohi
Shutterstock/Elena Veselova

Helppo uunilohi valmistuu vain kourallisesta raaka-aineita ja alle 20 minuutissa. Testaa The Kitchn -ruokasivuston reseptiä.

Ainekset

  • n. 1 kg lohifileitä
  • 1 dl majoneesia
  • 2,5 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna
  • 1 sitruunan kuoriraaste
  • ½ tl suolaa
  • 1-1 ½ dl pankojauhoja

Valmistusohje

Helppo sitruuna-tilliuunilohi valmistuu näin:

  1. Laita uuni lämpeämään 220 asteeseen. Voitele iso uunivuoka ja laita lofileet nahkapuoli alaspäin vuokaan. Taputtele fileiden pinta kuivaksi talouspaperilla.
  2. Sekoita pienessä kulhossa majoneesi, hienonnettu tilli, sitruunankuoriraaste ja suola. Lusikoi majoneesiseosta lohen päälle ja levitä lusikalla tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele päälle runsaasti pankojauhoja. 
  3. Paista uunissa keskitasolla noin 10-15 minuuttia ja nosta vielä hetkeksi grillivastuksen alle, jotta pankojauhot saavat kullanruskean värin ja lohi kypsyy loppuun. Ota huomioon, että kalan kypsymisaika riippuu fileiden koosta ja paksuudesta. Älä ylikypsennä lohta!
  4. Nauti lohi lämpimänä. Tätä ruokalajia ei kannata säästää jääkaappiin, sillä pankojauhot menettävät rapeutensa. 


Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!