Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Et ikinä usko, mistä nämä naposteltavat on tehty – kokeile kotona

otokat_krakkerit
© Topi Kairenius 2015
Julkaistu 18.09.2016 22:00

Emmi Kärkkäinen

Hyönteisjauhe on erityisen ravintorikasta – ja se tuo leivonnaisiin ruismaista koostumusta. Hyönteisjauhetta ei vielä saa Suomessa myydä, mutta sitä pystyy tilaamaan verkkokaupasta Hollannista.

Hyönteiskokki Topi Kaireniuksen ohjeella valmistat herkullista naposteltavaa uudella twistillä. Ötökkäkräkkereihin on käytetty sirkkajauhetta, joka on jauhettu kuivatuista kotisirkoista. Jauhe sopii hyvin myös vaikka pizzataikinaan tai lihapulliin.

Ötökkäkräkkerit ovat hyvä valinta vaikka naposteluun tai tarjolle illanistujaisiin. Herkullisen lisän kräkkereihin saat lisäämällä taikinaan esimerkiksi seesaminsiemeniä. 

Ötökkäkräkkerit

n. 50 kpl

1,5 dl sirkkajauhetta

1,5 dl vehnäjauhoa

2 tl sokeria

2 tl suolaa

4 rkl neitsytöljyä

1 dl haaleaa vettä

seesamin, pellavan tai fenkolin siemeniä, jos tykkää

Sekoita kuivat aineet huolellisesti. Sekaan vesi ja öljy. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja muovaile siitä pari tiivistä, n. 15 x 15 cm kokoista neliskanttista laattaa. Laatat kaulitaan ohuenohuiksi levyiksi, kuten piparkakkutaikinalle tehdään. Tässä vaiheessa taikinaa voi höystää painelemalla se täyteen esim. fenkolin tai seesamin siemeniä.

Jaa ohut taikina haluamasi kokoisiksi osiksi. Pyörivä pitsaleikkuri on tässä vaiheessa oiva apuväline. Painele kuhunkin osaseen haarukalla koloja, jottei taikina ala kuplia uunissa. Paistetaan uunin keskiosassa 225 °C kunnes reunat alkavat saada väriä (10-15 min taikinan paksuudesta riippuen).

Resepti: Topi Kairenius 

Lisää aiheesta:

Tippaleivät syntyvät helposti myös kotona! Yllättävällä raaka-aineella teet herkuista entistäkin parempiaLeivo suolainen piirakkapohja juhliin! Helppo ohje, jolla et voi epäonnistuaHerkulliset bagelit valmistuvat käden käänteessä – testaa superhelppo resepti!"Korvaa jauheliha heinäsirkoilla" – valmistetaanko lihapullat tulevaisuudessa näin?Pakastetaikinoista syntyvät helpot herkut pikkujouluihin – testaa vinkitSato hyötykäyttöön: Omenanyytit sopivat syksyiseen herkutteluun

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto