"Korvaa jauheliha heinäsirkoilla" – valmistetaanko lihapullat tulevaisuudessa näin?
Lihapullat ja perunamuusi ovat perinteinen ruoka, mutta mitä jos korvaisitkin lihan proteiinirikkaalla hyönteisjauheella?
Hyönteiskokki Topi Kaireniuksen ohjeella valmistat helposti ötökkäpullia. Ötökkäpullat voi tarjoilla samaan tapaan kuin lihapullat – eli vaikkapa perunamuusin kera!
Hyönteisten myyminen elintarvikkeena on vielä kiellettyä Suomessa, mutta niitä saa tilattua esimerkiksi verkkokaupasta Hollannista. Ötökkäpullien valmistuksessa käytetään sirkkajauhetta, jota on helppo lisätä erilaisiin taikinoihin.
Ötökkäpullat
100 g kidneypapuja
50 g korppujauhoja
20 g sirkkajauhetta
0,5 dl soijakastiketta
1 tl suolaa
2 munaa
1 dl kermaa tai sen korviketta
½ tl cayennepippuria
mustapippuria
3 tl BBQ-maustetta
Sekoita korppujauhot, sirkkajauhe, suola ja mausteet keskenään. Sekoita toisessa kulhossa pavut, soija, munat ja kerma. Sekoita hyvin kaikki aineet keskenään. Jos taikina tuntuu vetelältä, voit lisätä korppujauhoja sekä samassa suhteessa sirkkajauhetta ja mausteita.
Kun massa on sopivan tiivis, pyörittele taikinasta pieniä palleroita ja paista kuumalla pannulla öljyssä.
Resepti: Topi Kairenius
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka