Filet-OMG-Fish -kalaburgeri
Yritin tehdä jostain syystä McDonald'sin kalaburgeriklassikkoa, Filet-O-Fishiä, mutta epäonnistuin. Tästä tuli sata kertaa parempi.
Joskus tulee outoja mielitekoja. Tällä kertaa muistui mieleen Mäkkärin taannoin listalla ollut Filet-O-Fish -kalaburgeri. Opettelin syömään kalaa vasta kolmikymppisenä, mutta mainittu burgeri maistui jo junnuna. Koska se ei maistunut niin kalaisalta. Päätin palauttaa tuon kielen päällä leijuneen makumuiston konkreettiseksi.
Valitettavasti käytin varmaankin liian hyviä raaka-aineita, koska en onnistunut tavoitteessani. Tästä tuli hämmentävän hyvä. Teki pahaa laittaa cheddarviipaletta kalapihvin joukkoon, mutta sillä oli kuin olikin paikkansa.
HUOM! Tavallinen 10 cm x 10 cm pakastusrasia on täydellisen kokoinen kalapihvin kiinteyttämiseen, mutta voit käyttää mitä tahansa suurin piirtein saman kokoista astiaa.
VINKKI! Tartar-kastiketta kantsii tehdä kerralla vähän enemmän. Superhyvää leivälle tai kanan, kalan tai pihvin päälle.
PS. Tsekkaa myös muut burgerireseptit!
PPS. Pysyt parhaiten kärryillä uusista ruoista ja tuulista seuraamalla Sivumakua Facebookissa, Instagramissa(myös Stories) ja Twitterissä.
Filet-OMG-Fish
100-150 g vaalealihaista, nahatonta ja ruodotonta kalafileetä per syöjä (esim. turska, kuha)
vehnäjauhoja
kananmunaa, kevyesti vispattuna lautasella
pankojauhoja
kasviöljyä uppopaistamiseen (esim. rypsi, rapsi)
cheddar-juustoviipaleita
tartar-kastiketta (resepti alla)
briossisämpylöitä
suolaa
Lämmitä uuni 180 asteeseen. Laita kalafileet uunipellille leivinpaperin päälle. Suolaa fileet ja laita uuniin 10 minuutiksi. Laita kelmua n. 10 x 10 cm -kokoisen pakastusrasian pohjalle. Revi kala palasiksi kahdella haarukalla. Levitä 100-150 g kalasilppua astiaan ja tasoita pinta. Laita astia pakastimeen ja jäädytä, kunnes pihvi on kiinteä.
Kuumenna paistoöljy 180 asteeseen. Lämpö ei saa nousta yli 200 asteen.
Ripottele lautaselle vehnäjauhoa niin, että voit pyöräyttää pihviä siinä kauttaaltaan. Pyöräytä pihviä siinä kauttaaltaan.
Pyöräytä pihviä vatkatussa kananmunassa niin, että se pinnoittuu kauttaaltaan. Pyöritä pihviä sen jälkeen pankojauhoissa, jotta se on kauttaaltaan kuorrutettu.
Frittaa kalapihvi kauniin kullanruskeaksi.
Paahda sämpylöitä hiukan pannulla tai paahtimessa. Laita alapuoliskon päälle cheddar-viipale. Aseta kalapihvi päälle. Annostele pinnalle tartar-kastiketta ja peitä kannella. Iske kiinni.
Tartar-kastike:
300 g majoneesia
1 salottisipuli, hienonnettuna
3 rkl hienonnettua suolakurkkua
3 rkl kapriksia hienonnettuna
3 rkl persiljasilppua
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 tl sitruunamehua
Tartar-kastike: Sekoita ainekset kunnolla sekaisin. Laita jääkaappiin, mikäli et paista kalapihvejä heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku