Graavilohi kuuluu suomalaisten joulupöytään. Hellapoliisi Kati Jaakosen helppo ja jouluinen graavilohiresepti on kokeilemisen arvoinen.
Videolla: Testaa myös pikagraavattu lohi
Monelle kinkkuakin tärkeämpi elementti joulupöydässä on runsas valikoima kalaherkkuja. Graavilohi on eittämättä yksi joulupöydän klassikoista ja maistuu kaikessa yksinkertaisuudessaan erinomaiselta.
Pientä twistiä graaviloheen saa, kun ujuttaa siihen muutamia jouluisia mausteita.
– Graavilohi kuuluu joulupöytään muiden kalaherkkujen joukkoon. Mitäpä jos kokeilisit maustaa graavilohen hieman tavallisesta poiketen? , kysyi reseptinikkari, Kati "Hellapoliisi" Jaakonen joulukuussa 2019.
Joulumausteet antavat Jaakosen mukaan kalalle kivan makulisän. Graavilohen voi nauttia sellaisenan tai esimerkiksi saaristolaisleivän kanssa.