Graavilohi kruunaa joulupöydän – Kati vinkkaa, miten saat siitä uskomattoman hyvää: "Mitäpä jos kokeilisit?"
Graavilohi kuuluu suomalaisten joulupöytään. Hellapoliisi Kati Jaakosen helppo ja jouluinen graavilohiresepti on kokeilemisen arvoinen.
Videolla: Testaa myös pikagraavattu lohi
Monelle kinkkuakin tärkeämpi elementti joulupöydässä on runsas valikoima kalaherkkuja. Graavilohi on eittämättä yksi joulupöydän klassikoista ja maistuu kaikessa yksinkertaisuudessaan erinomaiselta.
Pientä twistiä graaviloheen saa, kun ujuttaa siihen muutamia jouluisia mausteita.
– Graavilohi kuuluu joulupöytään muiden kalaherkkujen joukkoon. Mitäpä jos kokeilisit maustaa graavilohen hieman tavallisesta poiketen? , kysyi reseptinikkari, Kati "Hellapoliisi" Jaakonen joulukuussa 2019.
Joulumausteet antavat Jaakosen mukaan kalalle kivan makulisän. Graavilohen voi nauttia sellaisenan tai esimerkiksi saaristolaisleivän kanssa.
KATSO RESEPTI: Graavilohi jouluisilla mausteilla
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"