Graavilohi jouluisilla mausteilla

Graaavilohi
MTV

Graavilohi kuuluu joulupöytään muiden kalaherkkujen joukkoon. Mitäpä jos maustaisit graavilohen tänä vuonna hieman tavallisesta poiketen? Joulumausteet antavat kalalle kivan makulisän. Tarjoa graavilohi saaristolaisleivän kanssa.

Ainekset

  • 6-10 annosta leivälle
  • ½ kg ruodoton lohifilee
  • 1 rkl karkeaa merisuolaa
  • ripaus kanelia
  • ripaus neilikaa
  • 5 tähtianista

Tarjoiluun

  • saaristolaisleipää
  • voita
  • tilliä
  • punasipulia + balsamicoa

Valmistusohje

Jouluinen graavilohi:

  1. Laita ruodoton lohifilee leivinpaperin päälle ja ripottele pinnalle karkeaa merisuolaa, kanelia ja neilikkaa.
  2. Asettele päälle tähtianikset.
  3. Kääri kala leivinpaperiin ja anna maustua jääkaapissa 1-2 päivää.
  4. Poista tähtianikset ja pyyhi karkea merisuola, mikäli se ei ole imeytynyt kalaan.
  5. Asettele kala työlaudalle siten, että pyrstö on oikealle päin. Leikkaa ohuita viipaleita etuosasta pyrstöön päin viistottain.
  6. Tarjoa seuraksi voita, saaristolaisleipää ja tilliä.
  7. Leikkaa punasipulia ohuiksi renkaiksi ja sekoita joukkoon hieman balsamicoa. Tarjoa leivän ja kalan kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.