Hellapoliisi Kati Jaakosen jouluinen graavilohiresepti on kokeilemisen arvoinen.
Monelle kinkkuakin tärkeämpi elementti joulupöydässä on runsas kalavalikoima. Graavilohi on eittämättä yksi joulupöydän klassikoista ja maistuu kaikessa yksinkertaisuudessaan erinomaiselta.
Pientä twistiä graaviloheen saa, kun ujuttaa siihen muutamia jouluisia mausteita.
– Graavilohi kuuluu joulupöytään muiden kalaherkkujen joukkoon. Mitäpä jos kokeilisit maustaa graavilohen tänä vuonna hieman tavallisesta poiketen? , kysyy reseptinikkari, Kati "Hellapoliisi" Jaakonen.
Joulumausteet antavat Jaakosen mukaan kalalle kivan makulisän. Graavilohen voi nauttia sellaisenan tai esimerkiksi saaristolaisleivän kanssa.
Katso resepti: Graavilohi jouluisilla mausteilla
***
Lue myös: Kahden miljoonan litran myynnit – suomalaiset hamstraavat nyt Alkosta yhtä juomaa: "Vuodesta toiseen joulupöydän suosikki"
Testaa myös pikagraavattu lohi:
7:56