Graavilohi kruunaa joulupöydän – näin saat siitä uskomattoman hyvää: "Mitäpä jos kokeilisit?"

Graaavilohi
Graaavilohi on tärkeä osa monen suomalaisen joulupöytää. MTV

Hellapoliisi Kati Jaakosen jouluinen graavilohiresepti on kokeilemisen arvoinen.

Monelle kinkkuakin tärkeämpi elementti joulupöydässä on runsas kalavalikoima. Graavilohi on eittämättä yksi joulupöydän klassikoista ja maistuu kaikessa yksinkertaisuudessaan erinomaiselta.

Pientä twistiä graaviloheen saa, kun ujuttaa siihen muutamia jouluisia mausteita. 

– Graavilohi kuuluu joulupöytään muiden kalaherkkujen joukkoon. Mitäpä jos kokeilisit maustaa graavilohen tänä vuonna hieman tavallisesta poiketen? , kysyy reseptinikkari, Kati "Hellapoliisi" Jaakonen.

Joulumausteet antavat Jaakosen mukaan kalalle kivan makulisän. Graavilohen voi nauttia sellaisenan tai esimerkiksi saaristolaisleivän kanssa. 

***

Testaa myös pikagraavattu lohi:


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.