Grilliruokaa edullisesti: Viisi vinkkiä, joilla säästät rahaa grillatessa
Ruoan kallistuminen ei tarkoita sitä, että grillikausi olisi peruttu. Myös edullisimmasta raaka-aineista saa maittavan grilliaterian.
Lumikasaa sulattava aurinko on jo täysin käypä syy kaivaa grilli talvisäilöstä ja laittaa se tulille.
HKScan Suomen markkinointijohtaja Mikko Järvinen listasi yrityksen lehdistötilaisuudessa vinkkejä siihen, miten grillaaminen onnistuu pienemmälläkin budjetilla.
Viisi rahaa säästävää vinkkiä
Yksi uusista vallitsevista grillitrendeistä on Järvisen mukaan harkitseva ja säästeliäs grillaaminen.
– Hieman katsotaan tarkemmin, että mitä ostetaan. Tarjoukset ovat tärkeitä. Esimerkiksi jo viime kesänä nähtiin, että jauheliha ja broilerin koipireidet kääntyivät suosiossa kasvuun. Näissä on se hyvä puoli, että monista edullisista raaka-aineista saa mehevää syötävää, kun ne grillaa vähän hitaammin, Järvinen kertoo.
Näin grillauksen makuun pääse pienemmälläkin budjetilla
1. Valitse grilliin edullisempia ruhonosia
Edullisempia ruhonosia pitää todennäköisesti grillata hieman pidempään, mutta lopputulos on mehukas. Edullisempia lihoja ovat esimerkiksi broilerin koipipalat, koipireisi ja siivet sekä porsaan niska eli kassler, kylki ja ribsit.
– Myös jauheliha on edullisempi ja mainio raaka-aine grilliherkuille, Mikko Järvinen toteaa HKScanin tiedotteessa.
2. Hyödynnä tarjoukset
Tarjousten kautta ei säästä pelkästään rahaa vaan ne voivat toimia myös inspiraationa kokeilla uusia ruokatuotteita.
3. Muista pitää grilli puhtaana
Puolet HKScanin kyselyyn vastanneista kertoi grillin puhdistamisen olevan suorastaan vastenmielistä puuhaa. Likaisessa grillissä ruoka saattaa kuitenkin helposti palaa, jolloin grillin puhdistaminen säästää myös rahaa ja ruoasta tulee maittavampaa.
4. Suunnittele etukäteen
Kun ruokalistat ja -ostokset on suunniteltu etukäteen, kaupassa tulee tehtyä vähemmän todennäköisesti turhia hankintoja tai liikaa ruokaa, joka päätyisi hävikiksi. Näin ollen kaupasta voi myös ostaa vähemmän, mutta laadukkaampia raaka-aineita.
5. Valmista koko ateria grillissä
Hyödynnä grillin lämpö koko aterian valmistamiseen, jolloin säästyy energiaa. Esimerkiksi hiiligrillissä samalla hiilloksella kypsyvät mainiosti makkarat, lihat, kasvikset ja jopa jälkiruoka.
Lue myös: Paras tapa grillata makkarat ja muut varmat vinkit – jos hallitset nämä, olet makkaramestari!
Katso myös: Näppärä folioniksi grillin puhtaana pitämiseen
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät