Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Grilliruokaa edullisesti: Viisi vinkkiä, joilla säästät rahaa grillatessa

0:55img
KATSO MYÖS: Näin valmistat mehukkaat kanafileet grillissä vain hetkessä.
Julkaistu 10.04.2023 09:43

Emmi Niiniaho

Ruoan kallistuminen ei tarkoita sitä, että grillikausi olisi peruttu. Myös edullisimmasta raaka-aineista saa maittavan grilliaterian.

Lumikasaa sulattava aurinko on jo täysin käypä syy kaivaa grilli talvisäilöstä ja laittaa se tulille.

HKScan Suomen markkinointijohtaja Mikko Järvinen listasi yrityksen lehdistötilaisuudessa vinkkejä siihen, miten grillaaminen onnistuu pienemmälläkin budjetilla.

Lue myös: Yleinen halloumijuuston grillaustapa onkin aivan väärä

Viisi rahaa säästävää vinkkiä

Yksi uusista vallitsevista grillitrendeistä on Järvisen mukaan harkitseva ja säästeliäs grillaaminen. 

– Hieman katsotaan tarkemmin, että mitä ostetaan. Tarjoukset ovat tärkeitä. Esimerkiksi jo viime kesänä nähtiin, että jauheliha ja broilerin koipireidet kääntyivät suosiossa kasvuun. Näissä on se hyvä puoli, että monista edullisista raaka-aineista saa mehevää syötävää, kun ne grillaa vähän hitaammin, Järvinen kertoo.

Näin grillauksen makuun pääse pienemmälläkin budjetilla

1. Valitse grilliin edullisempia ruhonosia

Edullisempia ruhonosia pitää todennäköisesti grillata hieman pidempään, mutta lopputulos on mehukas. Edullisempia lihoja ovat esimerkiksi broilerin koipipalat, koipireisi ja siivet sekä porsaan niska eli kassler, kylki ja ribsit.

– Myös jauheliha on edullisempi ja mainio raaka-aine grilliherkuille, Mikko Järvinen toteaa HKScanin tiedotteessa. 

2. Hyödynnä tarjoukset

Tarjousten kautta ei säästä pelkästään rahaa vaan ne voivat toimia myös inspiraationa kokeilla uusia ruokatuotteita.

jauhelihapihvit grillissä

Grillissä voi hyvin valmistaa esimerkiksi hampurilaisia.

3. Muista pitää grilli puhtaana

Puolet HKScanin kyselyyn vastanneista kertoi grillin puhdistamisen olevan suorastaan vastenmielistä puuhaa. Likaisessa grillissä ruoka saattaa kuitenkin helposti palaa, jolloin grillin puhdistaminen säästää myös rahaa ja ruoasta tulee maittavampaa. 

4. Suunnittele etukäteen

Kun ruokalistat ja -ostokset on suunniteltu etukäteen, kaupassa tulee tehtyä vähemmän todennäköisesti turhia hankintoja tai liikaa ruokaa, joka päätyisi hävikiksi. Näin ollen kaupasta voi myös ostaa vähemmän, mutta laadukkaampia raaka-aineita.

5. Valmista koko ateria grillissä

Hyödynnä grillin lämpö koko aterian valmistamiseen, jolloin säästyy energiaa. Esimerkiksi hiiligrillissä samalla hiilloksella kypsyvät mainiosti makkarat, lihat, kasvikset ja jopa jälkiruoka.

Lue myös: Vältä vakava vaaratilanne! Tukes varoittaa grillaajia riskistä: "Erityisesti kaasugrillauksen ongelma"

Lue myös: Paras tapa grillata makkarat ja muut varmat vinkit – jos hallitset nämä, olet makkaramestari!

Katso myös: Näppärä folioniksi grillin puhtaana pitämiseen

0:21img

Fredman Groupin keittiömestari Ville Parkkinen havainnollistaa, miten rasvapellin voi suojata foliolla.

Tuoreimmat aiheesta

Grillaus