Halpistuotteet, joita kannattaa kokin mukaan ostaa ruokakaupasta: "Kukaan ei huomaa eroa"
Monissa raaka-aineissa voi ruokakaupassa säästää, mutta kaikista elintarvikkeissa ammattilaiskokki ei kuitenkaan valitsisi halvinta versiota.
Ruoan hinnan noustua moni suomalainen on kauppojen myyntitilastojen perusteella siirtynyt useissa elintarvikkeissa kaupan omien brändien tuotteisiin. Ainakin joissain tapauksissa nämä kaupan omien merkkien tuotteet ovat kilpailijoitaan edullisempia.
Joissain raaka-aineissa halpistuotteet ajavat asiansa, mutta kaikkia raaka-aineita ammattilaiskokki ja toimittaja Lizzy Briskin ei ostaisi halpa hinta edellä. Kokki listasi Insider-sivustolle elintarvikkeita, joita kannattaa ja ei kannata hankkia halpisversioina.
– Sinun ei tarvitse ostaa kalleimpia raaka-aineita saadaksesi herkullista ruokaa pienellä budjetilla, Briskin kirjoittaa.
Lue myös: Vaihdoitko halvempaan merkkiin? Näitä perustuotteita suomalaiset nyt ostavat ruokakaupoista
Pihistä: Näitä tuotteita kannattaa ostaa halpisversioina
Pasta
Briskinin mukaan suurimmat erot kalliimpien kuivapastojen ja budjettimerkkien välillä ovat tyypillisesti pastassa käytetyt jauhot sekä pastan kuivausprosessi.
– Hienostunut ja mielenkiintoisen muotoinen pasta voi olla hyvä vaihtoehto, kun yritä tehdä vaikutuksen. Epäilen kuitenkin, että useimmissa arki-illallisissa kukaan ei huomaa eroa perus-Barillan ja kalliimman brändin välillä.
Soijakastike
Jos käytät soijakastiketta lähinnä ruoanlaitossa, riittää budjettituote vallan hyvin siihen tarkoitukseen. Halvempikin soijakastike tuo ruokaan tarvittavaa suolaisuutta ja makua. Briskin suosittelee kuitenkin joskus kokeilemaan korkealaatuista artesaanisoijaa esimerkiksi ravintolakäynnin yhteydessä.
Suola
Sama sääntö pätee myös suolaan: sinun ei tarvitse tuhlata hienoon suolaan saadaksesi ruokaasi makua.
Panosta: Näihin tuotteisiin kannattaa hieman satsata
Oliiviöljy
Laadukas oliiviöljy voi muuttaa koko ruoan luonteen, muistuttaa Briskin. Huonolaatuinen oliiviöljy voi sen sijaan maistua ruoasta läpi.
– Viinin tapaan oliiviöljyn makuun, tuoksuun ja ulkonäköön vaikuttaa se, missä ja milloin oliivit on kasvatettu ja miten öljy tuotetaan.
Lue myös: Halpa vs. kallis: Kaupan halvin oliiviöljy yllätti sokkomakutestissä täysin: "Minua on huijattu!"
Kananmunat
Erihintaisten kananmunien ravintoarvoja on hankala verrata keskenään, mutta Briskin suosii silti hieman kalliimpia brändejä maun ja laadun vuoksi.
– Samanlaista makua ja laatua en aina löydä halvemmista merkeistä. Haluan ostaa munia pientiloilta, joissa kanat ovat saaneet olla vapaana laitumella
Vertasimme erihintaisten kananmunien makua aiemmin myös MTV Uutisten Halpa vs. kallis -sarjassa.
Viinietikka
Kokki Lizzy Briskinin mukaan monista ruoista puuttuu usein tarpeellinen hapokkuus, joka saa ruoan maistumaan tylsältä. Pieni hapokkuus pyöristää ja korostaa myös ruoan muita päämakuja.
Viinietikka onkin yksi helppo tapa tuoda ruokalajiin kaivattua hapokkuutta.
– Makujen kirjon viinietikoissa laaja, mutta olen huomannut halpojen etikoiden aiheuttavan nenän nyrpistymistä. Jotta salaatinkastikkeesta ei tule liian hapanta, valitse kaupasta tasapainoista ja hieman hintavampaa viinietikkaa.
Lähde: Insider
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka