Vaikka mämmi on suomalaisille hyvinkin tuttu jälkiruoka, harva on tullut ajatelleeksi, että sitä voi hyödyntää myös ruokien mausteena. Kokeile esimerkiksi mämmillä maustettujen briossien reseptiä.
Kokeile pääsiäispöydässä jotain uutta! Mämmillä maustetut briossit toimivat mainiosti aamupalapöydässä tai ruokaisina cocktailpaloina ennen illallista.
Mämmistä on moneksi, sen huomasivat myös Fazer Food Servicesin huippukokit. Keittiömestarina Ravintola Pääpostissa toimiva Juha Jyrkkä ja Fazer Culinary Teamin keittiömestari Reko Riikonen leipoivat briossit mämmillä maustettuna. Tällä reseptillä yllätät myös mämmikammoisemmat vieraat.
Mämmibriossit
10 kpl
Ainekset:
1 dl kevytmaitoa
20 g tuore hiiva
3/4 dl kidesokeri
1 tl suola
6,5 dl vehnäjauhoja
150 g mämmiä
5 kananmunaa
400 g voita
VINKKI: Täytä briossit jokiravuista valmistetulla skagenilla
Pilko 100 grammaa valutettuja rapuja pieneksi.
Sekoita rapuihin 100 grammaa majoneesia, maun mukaan tilliä ja purista joukkoon noin ruokalusikallinen sitruunamehua. Mausta mustapippurilla.
Leikkaa ja täytä jäähtynyt briossi skagentäytteellä.
Valmistus:
Lämmitä maito noin 35 asteiseksi ja sekoita siihen hiiva, suola ja sokeri.
Lisää jauhot ja sekoita. Jatka sekoittamista ja lisää kananmunat yksitellen.
Sekoita mämmi mukaan ja vaivaa taikinaa 10 minuuttia.
Lisää taikinaan kuutioitu, huoneenlämpöinen voi ja sekoita tasaiseksi.
Leivo taikinasta noin 30 grammaisia pullia ja paista 170
asteessa noin 12 minuuttia.
***
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.