Hanna Sumarin tapa tehdä aamupuuro on yksinkertaisen nerokas: Terveellistä ja täyttävää – ”vähän niin kuin mustikkapiirakkaa”
Pannupuuro tuo hauskaa vaihtelua perinteiselle aamupuurolle. Kokeile Hanna Sumarin reseptiä.
Televisiopersoona, ruokakirjailija ja aamupalafani Hanna Sumari kertoo syövänsä lähes joka aamu saman aamupalan, jonka yksi tärkeä osa on kaurapuuro marjoilla. Joskus tämä perinteinen tapa nauttia puuroa voi kuitenkin kyllästyttää. Sumarilla on siihen nerokas ratkaisu: pannupuuro eli aamupuuro nautittuna pannukakun muodossa.
– Pannupuuro ei ole uunipuuroa, vaikka se uunissa valmistuukin. Se on puuro, johon tulee paljon terveellisiä ja maistuvia aineksia. Cashewkerma on kuin vaniljakastiketta, joka maistuu puuron kanssa ihanalta. Sen valmistus on helppoa, vaikka se kuulostaa vaikealta, Hanna Sumari lupaa.
Pannupuuron valmistaminen uunissa kestää puolisen tuntia, joten se ei välttämättä sovi kiireiseen aamuun. Hanna Sumari suosittelee kuitenkin joskus pysähtymään aamupalan ääreen ja nauttimaan hitaasta aamusta.
– Valmistelut voi tehdä etukäteen reseptiä varten. Pannupuuro on vähän niin kuin mustikkapiirakkaa, mutta ei sisällä mitään ihmeellistä. Mikäs sen mukavampaa kuin syödä aamiaiseksi mustikkapiirakkaa! Sumari hehkuttaa.
Hanna Sumarin pannupuuro ja cashewkerma
Pannupuuro:
1 tl voita
2,5 dl kaurahiutaleita
ripaus suolaa
1 dl hiukan murskattuja pähkinöitä
2 rkl chia-siemeniä
8-10 palaa säilykeananasta omassa mehussaan
2 dl pakastemetsämustikoita (jäisinä)
4 dl mantelijuomaa
2 rkl vaahterasiirappia
Laita nokare voita uunin kestävään 24 cm halkaisijaltaan olevaan paistinpannuun ja kuumenna pannua sen verran, että voi sulaa. Kierittele voita pannulla niin, että se voitelee myös reunat. voit käyttää myös keraamista tai muuta uunivuokaa. Voitele vuoka silloin tavalliseen tapaan.
Laita sitten kerroksittain pannulle puolet kaikista: Kaurahiutaleita, ripaus suolaa, pähkinöitä, marjoja ja ananasta. Annostele päälle puolet ananaspaloista ja marjoista. Toista sen jälkeen kaikki niin, että päälimmäiseksi tulee ananasta ja marjoja. Sekoita yhteen mantelimaito ja vaahterasiirappi ja kaada seos varovasti pannuun. Nosta vuoka 200 asteisen uunin keskitasolle ja paista 30 minuuttia.
Cashewkerma:
0,5 dl cashewvoita (ohje alla)
1 rkl vaahterasiirappia
ripaus suolaa
0,5 dl kuumaa vettä
Cashewkerma tehdään notkistamalla cashewpähkinävoita kuumalla vedellä ja maustamalla seos vaahterasiirapilla ja suolalla.
Cashewpähkinävoi:
5 dl cashewpähkinöitä
0,5 tl suolaa
Levitä cashewpähkinät uunipellille leivinpaperin päälle ja paahda niitä 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes ne saavat hiukan väriä. Kääntele pähkinöitä hiukan paahtamisen aikana. Laita paahtuneet pähkinät ja ripaus suolaa blenderiin ja ala jauhaa seosta pienimmällä teholla, kunnes pähkinät alkavat muuttua tahnaksi. Pysäytä kone välillä ja sekoita seosta lastalla hiukan. Jatka sitten jauhamista, kunnes voi on valmista.
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"