Erityisesti yksi suomalainen ruokatuote kerää ylistystä huippukokeilta.
Kokki ja ravintoloitsija Hans Välimäki kertoi sunnuntaina Huomenta Suomessa ravintola-alan näkymistä sekä omasta tuoreesta ravintolaprojektistaan.
Haastattelussa Välimäeltä kysyttiin myös hänen rakkaudestaan ranskalaiseen keittiöön. Kokki on aiemmin kertonut vannovansa kylmän voin, lämpimän leivän ja vinegretin nimeen.
Lue myös: Hans Välimäen paras puuro on älyttömän helppo valmistaa – säilyy monta päivää
Suomalaista voita ylistetään maailmalla
Välimäki kuitenkin painottaa, että voin pitää ehdottomasti olla suomalaista, vaikka ranskalaisesta keittiöstä puhutaankin.
– Tykkään itse kylmästä voista. Se on niin hyvää. Itse asiassa suomalainen voi on valittu maailman parhaaksi voiksi, Välimäki intoili.
Lue myös: Suomalainen voi palkittiin maailman parhaana – "voin Rolls Royce"
Ulkomailla eri tilaisuuksissa ja ravintoloissa kokannut huippukokki kertoo vieneensä yleensä omat voit mukanaan Suomesta.
– Kun käyttää ulkomaista voita, niin saattaa käydä mitä tahansa. Joskus se kuohahtaa ja joskus palaa pannulle. Suomalainen voi on aina timanttisen tasalaatuista.
Kyse ei ole vain suomalaisen kokin ylpeydestä oman maan raaka-aineita kohtaan – suomalaisen voin laatu tunnetaan myös maailmalla.
– Ulkomaiset kokit tulivat aina meiltä pummimaan voita. Ihan oikeasti! Meillä on tällaisia pieniä aarteita olemassa Suomessa, mistä pitää olla kyllä ylpeitä.
Katso videolta, mitä mieltä Hans Välimäki ja Maria von Graevenitz-Välimäki ovat ravintola-alan tilanteesta
10:09Mitkä ovat ravintolan menestyksen avaimet?