Perjantai on meillä kalapäivä. Loistava parivuotinen perinne, joka takaa, että vähintään kerran viikossa tulee syötyä fisuakin. Se toimi alkujaan loistava väylänä omaan kalanmaun siedättämiseenkin. Viime perjantaina tuli tehtyä sen verran rehellisen roteva kala-annos, että on paikallaan jakaa se blogissakin. Yleensä meitin kalareseptit livahtavat Kipparin morsiamen sivuille, mutta tämä hauki-katkarapupihvi jääköön tänne.
PS. Pihviin voi helposti upottaa joulupöydästä jääneet kala- ja äyriäistähteet.
Hauki-katkarapupihvit tillisellä kananmuna-perunapyreellä ja punajuurella
Hauki-katkarapupihvit
400 g haukea jauhettuna
100 g katkarapuja hienonnettuna
2 dl kuohukermaa
1 kananmunan keltuainen
valkopippuria
suolaa
voita paistamiseen
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sekoita ainekset kulhossa keskenään. Muotoile massa pihveiksi. Paista pihvit molemmin puolin pannulla voissa ja laita uuniin n. 6 minuutiksi. Tarjoa tillisen kananmuna-perunapyreen ja punajuurilohkojen kera.
Tillinen kananmuna-perunapyree
400 g jauhoista perunaa
100 g voita
2 dl maitoa
1 kovaksi keitetty kananmuna
0,5 dl tilliä hienonnettuna
suolaa
Keitä perunat kypsiksi suolatussa vedessä. Muusaa perunat ja loput ainekset sekaisin. Maista ja mausta.
Paistetut punajuuret
punajuurta lohkoina
voinokare
suolaa
Paista punajuurilohkot pannulla voissa kypsiksi. Mausta suolalla.