Uunilohta, purjo-perunamuusia ja kurkkusalaattia
Torstaiaamu alkaa MTV3 Huomenta Suomen studiokeittiössä Akseli Herlevin ja SDP:n puheenjohtajan Jutta Urpilaisen johdolla. Kunnallispoliittinen kokkaus jatkuu tänään uunilohen, purjo-perunamuussin ja kurkkusalaatin kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Ainekset
- Neljälle
Ainekset
- 600 g lohta ruodot nypittynä ja leikattuna neljään tasakokoiseen palaan.
- 800 g puikulaperunoita kuorittuna
- puolikas purjosipuli halkaistuna, pestynä ja hienonnettuna
- 1 dl savukylkeä kuutioituna
- 2 valkosipulinkynttä murskattuna
- 1 tl tuoretta timjamia hienonnettuna
- 200 g voita
- 1 dl kuohukermaa
- 1 kurkku viipaloituna pitkittäin ohuiksi viipaleiksi
- 2 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna
- 1 rkl väkiviinaetikkaa
- suolaa, pippuria ja sokeria
Valmistusohje
Leikkaa kurkusta päät irti ja viipaloi ohuiksi pitkiksi viipaleiksi vaikkapa kuorimaveitsellä. Laita kulhoon ja mausta etikalla, suolalla, sokerilla ja anna maustua kunnes muu ruoka on valmista. Lisää lopuksi joukkoon hienonnettua tuoretta tilliä. Kuullota kattilassa voissa purjo, valkosipulit, timjami ja savukylki. Lisää joukkoon kerma ja siirrä syrjään.
Keitä kuoritut puikulaperunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä riittävän isossa kattilassa. Valuta keitinvesi pois. Survo perunat voi-kermaseoksen kanssa sekaisin ja mausta suolalla ja pippurilla. Pidä lämpimänä kunnes kala on kypsynyt.
Laita lohipalat uunipellille leivinpaperin päälle tai uunivuokaan. Mausta reilusti suolalla ja pippurilla ja kypsennä 180-asteisessa kiertoilmauunissa noin 8-10 minuuttia tai halutessasi kunnes kala on kypsää.
Akselin vinkki: suosin itse lohen kypsennystä niin, että kala on sisältä vielä hieman rosee, koska kypsän kalan suutuntuma on hieman epämiellyttävä. Mutta nämäkin ovat makuasioita ja kannattaa kokeilla eri kypsyysvaihtoehtoja myös kalan kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"