Täydellisen purilaisen kokkaaminen on kuin taidetta – mutta loppupeleissä ei kuitenkaan rakettitiedettä. Huippukokki Gordon Ramsay paljasti omat niksinsä täydellisen burgerin valmistamiseen.
VIDEO: Akseli Herlevi listasi hyvän hampurilaisen 3 tärkeintä asiaa.
Tekisikö mielesi kokata gourmet-hampurilainen, mutta et ole varma mistä lähteä liikkeelle? Good Morning America kysyi vinkkejä ravintolaguru Gordon Ramsaylta, joka jakaa salaisuutensa nyt myös tavallisille kuolevaisille.
Ravintolatason hampurilaisia kotigrillissä
Ramsay kertoo, että täydellisen hampurilaispihvin salaisuus on siihen käytettävässä lihaseoksessa. Hän itse käyttää pihveihin jauhettua naudan lapapaistia, sekä hieman naudan rintaa. Lihaseokseen lisätään kananmunaa ja annetaan tekeytyä kokonainen päivä, ennen pihvien paistamista.
– Kun olet laittanut pihvin grilliin, salaisuutena on liikuttaa pihviä mahdollisimman vähän. Mitä enemmän siirrät sitä, sitä todennäköisempää on, että pihvi hajoaa, Ramsay kertoo.
Pihveistä saa erityisen mehukkaita ja maukkaita sivelemällä paistovaiheessa sulaa voita pihvin kummallekin puolelle. Jos haluaa lisämakua, voita voi maustaa esimerkiksi punaviinillä tai chilillä.
Oikeanlaiset lisukkeet kruunaavat maun
Raaka sipuli hampurilaisen välissä on Ramsayn mielestä liian karkeaa ja hapokasta – ja saattaa jopa pilata koko annoksen maun. Tämän takia hän suosittelee grillaamaan myös sipuliviipaleet.
Tärkeimpänä vaiheena hampurilaisen valmistamisessa Ramsay kuitenkin pitää sitä, että hampurilainen kootaan välittömästi pihvien valmistuttua. Kun odotat pihvien paistumista, kannattaa siis koota muut ainekset jo valmiiksi odottamaan.
– Tämä on todella tärkeä vinkki, koska se estää pihviä kylmenemästä ja haluat syödä burgerin silloin, kun se on vielä tulikuumaa, Ramsay sanoo.
Hampurilaisen täydentävät grillatut sämpylät, juusto, salaatti, tomaatti sekä majoneesi.
Voit katsoa Youtube-videon Ramsayn vinkeistä täältä.
Lähde: Independent, Good Morning America