Hellapoliisin pekonijauhelihahampurilaiset

hellapoliisi_hampurilaiset
Hellapoliisi/Kati Jaakonen

Grillissä valmistat ihanat kesäherkut, kuten burgerit. Pekonilla valmiiksi maustettu burgerijauheliha on kätevää. Voit tehdä seoksen myös itse. Sekoita silloin naudan jauhelihan joukkoon hienonnettua pekonia ja muotoile pihveiksi. Nämä hampurilaiset muistetaan!

Pekonijauhelihaburgerit (6 annosta)

  • 600 g burgerijauhelihaa pekonilla
  • suolaa myllystä
  • 200 g ruskeita herkkusieniä
  • 1-2 punasipulia
  • 2 rkl balsamicoa
  • ripaus ruokokidesokeria tai fariinisokeria

Lisäksi

  • 6 briossi-burgeria tai muuta valmista hampurilaissämpylää
  • 1 dl valmista bbq-kastiketta
  • 1 dl majoneesia
  • 2 tl sambal oelek -chilitahnaa
  • muutama varsi persiljaa

Valmistusohje

Ota jauheliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.

Jaa se kuuteen yhtä suureen osaan ja muotoile pihveiksi.

Grillaa pihvit molemmin puolin ja rouhi pinnalle suolaa. Paloittele herkkusienet lohkoiksi tai viipaleiksi ja grillaa parilapannun päällä käännellen.

Kuori punasipuli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Sekoita joukkoon balsamicoa ja ripaus ruokokidesokeria tai fariinisokeria.

Grillaa hampurilaissämpylät ja levitä alemmille sämpylöille bbq-kastiketta. Nosta päälle pihvi, paistettuja herkkusieniä, marinoituja punasipulirenkaita ja valuta päälle persiljalla höystettyä chilimajoneesia.

Voit halutessasi laittaa täytteeksi tomaattia, salaattia ja cheddarjuustoa.

Nosta kansi päälle ja tarjoa heti.


Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.