Helsingin Stockmannin katutason ravintolauudistus tuo pääkaupunkimme keskustaan kolmen toinen toistaan täydentävän ravintolan keskittymän.
Nyt jo viikon ajan ovena auki pitänyt Hanko Sushi Bar saa seuraksensa välimerellisiä makuja tarjoilevan Camptoir Farouge -mezebaarin ja salaatteihin ja voileipiin erikoistuneen Ooh La Laa -delin.
– Haluamme olla olohuone, jonne asiakas voi tulla istumaan Helsingin keskustan sydämeen ja viettämään aikaa vaikkapa ostosten lomassa tai työkavereiden kanssa lounaalle, kertoo Stockmannin tavaratalojohtaja Jenni Pöllänen.
Ravintolakeskittymä tarjoilee ruokaa niin paikan päällä syötäväksi kuin mukaan otettavaksi.
Nieminen haluaa syödä Suomessa hyvää salaattia
Ooh La Laa -delin valikoimiin kuuluu monipuolisia salaatteja ja täytettyjä leipiä, jotka voi halutessaan nauttia viinilasillisen tai cocktailin kanssa. Idea ravintolaan syntyi vegekirjailijanakin tunnetun Alex Niemisen visiosta.
– Olen aina sanonut, etten ole koskaan syönyt Suomessa hyvää salaattia. Salaatti, joka on koottu säilykkeistä ja halvasta salaattipohjasta, on kauhukuva siitä, millainen salaatin pitäisi olla, Nieminen kertoo idean synnystä.
Monipuolisten ja tuoreiden salaattien lisäksi Nieminen on innoissaan ajatuksesta saada eurooppalainen ravintolakulttuuri myös Suomeen.
– Aina kun käyn reissussa ulkomailla, tykkään käydä tavarataloissa, sillä siellä on rinta rinnan samppanjabaaria kuin kalaravintolaa, ja ne ovat oikeasti hyviä ravintoloita, Nieminen toteaa.
Asiakkaat yllätetään paitsi laadulla myös nopeudella
Huhtikuun 27. päivä ovensa avaa välimerellisiä makuja tarjoileva Camptoir Farouge, jonka valikoimiin kuuluu niin mezejä, leipärullia kuin ruokaisia salaatteja. Kyseisen ravintolan erikoisuutena on libanolaiset maut Suomeen tuoneen Viviane Kallion mukaan iltapäivätee, johon kuuluu pieniä suolaisia ja makeita välipaloja teen kanssa nautittavaksi.
Kolmas kokonaisuutta täydentävä ravintola on Hanko Sushi Bar, joka poikkeaa ketjun muista pisteistä nopean palvelun ja laadukkaiden sushien yhdistelmällä.
– Ruokalistan supistaminen mahdollistaa suuriinkin asiakasvirtoihin varautumisen ja uskon, että pääsemme yllättämään asiakkaamme paitsi laadulla, myös nopeudella, sushuguru Jesper Björkell kertoo.
***
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.