Helsinkiläisen ruokakaupan kellarissa on järjestelmä, jota tullaan hämmästelemään Yhdysvalloista asti
Ruoan verkkokauppa jatkaa kasvuaan Suomessa ja kauppaketjut kehittelevät nyt kilpaa erilaisia myyntiä tehostavia ratkaisuja.
MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa selvitettiin maanantaina, mitä ruoan verkkokaupalle kuuluu tällä hetkellä Suomessa. Koronapandemian aikana ruoan verkkokauppa moninkertaistui aiempaan verrattuna ja kasvupotentiaalia on edelleen.
Ainutlaatuinen järjestelmä ruokakaupan kellarissa
Esimerkiksi Keskolla ruoan verkkokauppa kattaa tällä hetkellä noin kolme prosenttia koko ketjun myynneistä.
– Suurin asiakasryhmä ovat lapsiperheet: voisi sanoa, että ruuhkavuosia elävät lapsiperheet, joissa molemmat vanhemmat käyvät töissä ja illat saattavat koostua harrastuksiin viemisistä, Keskon verkkokaupan ja digitaalisten palveluiden johtaja Antti Rajala kertoi Viiden jäljeen -ohjelman haastattelussa.
Toimintaa tehostaakseen Kesko on kehittänyt Ruoholahteen jopa pohjoismaisella tasolla ainutlaatuisen järjestelmän. K-Citymarket Ruoholahden kellarissa toimivat robotit hoitavat noin 500 ruokatilausta päivässä.
Jutun yllä olevalta videolta voit katsoa, miltä ruokakaupan ainutlaatuinen robottijärjestelmä näyttää.
Keskolla uskotaan, että robottivaraston ja fyysisen kivijalan kombinaatio on voittava yhdistelmä tulevaisuudessakin. Ruoholahden kokonaisuutta on tultu ihmettelemään jopa Yhdysvalloista asti.
Miten S-ryhmä vastaa ruoan verkkokaupan kiristyvään kilpailuun? Millaisia tuotteita verkosta ostetaan? Mitä tekee Lidl? Katso Viiden jälkeen -ohjelman haastattelu:
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa