Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Henri Alén ihmettelee suositun jouluruoan parjaamista: "Eihän joulua ole ilman sitä!"

0:54img
Julkaistu 18.12.2021 08:58

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Keittiömestari ja ravintoloitsija Henri Alén vieraili torstaina MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa. Keskustelua käytiin niin jouluruoista kuin ravintoloiden tilanteesta koronakurimuksen keskellä.

Videolla: Henri Alén paljastaa oman jouluruokasuosikkinsa ohjeen.

Vaikka koronatilanne ryöpyttää edelleen ravintola-alaa, keittiömestari ja ravintoloitsija Henri Alénilla on pitänyt kiirettä bisneksissään. Alénin ja kumppaneiden ravintola Finnjävel Salonki nappasi syksyllä Michelin-tähden ja asiakkaita on sen myötä riittänyt.

Keittiömestari Alénille tarjoiltiin MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa Hellapoliisi Kati Jaakosen leipomia joulutorttuja, joiden sisään oli ujutettu lakritsilevitettä.

– Tämä on ihan hittikamaa, Alén huudahti innoissaan torttua maistettuaan.

"Eihän joulua ole ilman rosollia"

Voisiko joulutorttuja tarjoilla Michelin-ravintolassakin? Keittiömestarin mukaan ehdottomasti voisi. Alén kertoo ihmetelleensä joulutorttujen moittimista samaan tapaan kuin toisenkin suomalaisen jouluruokaklassikon parjaamista.

–  Olen lukenut jostain rosollinvastaisesta kampanjasta: ”Tämä ei ole minun Suomeni, jos syödään rosollia”, tai mitä ikinä se nyt olikaan. Eihän joulua ole ilman sitä [rosollia], Alén julisti.

Alén kertoi olevansa itse jouluihmisiä ja jouluruoka merkitsee kokille paljon. Viimeisen työvuoronsa ennen joulua Alén tekee aatonaattona.

– Sitten kokkaan itselleni ja syön itseni uuvuksiin suklaalla ja kaikella muulla herkulla. Se [jouluruoka] on vuoden kohokohta.

Keittiömestari jakoi MTV Uutisten lukijoille myös lempijouluruokansa ohjeen. Katso videolta, mikä kalaruoka kuuluu ehdottomasti Henri Alénin joulupöytään.

Tuoreimmat aiheesta

Jouluruoka