Keittiömestari ja ravintoloitsija Henri Alén vieraili torstaina MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa. Keskustelua käytiin niin jouluruoista kuin ravintoloiden tilanteesta koronakurimuksen keskellä.
Videolla: Henri Alén paljastaa oman jouluruokasuosikkinsa ohjeen.
Vaikka koronatilanne ryöpyttää edelleen ravintola-alaa, keittiömestari ja ravintoloitsija Henri Alénilla on pitänyt kiirettä bisneksissään. Alénin ja kumppaneiden ravintola Finnjävel Salonki nappasi syksyllä Michelin-tähden ja asiakkaita on sen myötä riittänyt.
Keittiömestari Alénille tarjoiltiin MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa Hellapoliisi Kati Jaakosen leipomia joulutorttuja, joiden sisään oli ujutettu lakritsilevitettä.
– Tämä on ihan hittikamaa, Alén huudahti innoissaan torttua maistettuaan.
"Eihän joulua ole ilman rosollia"
Voisiko joulutorttuja tarjoilla Michelin-ravintolassakin? Keittiömestarin mukaan ehdottomasti voisi. Alén kertoo ihmetelleensä joulutorttujen moittimista samaan tapaan kuin toisenkin suomalaisen jouluruokaklassikon parjaamista.
– Olen lukenut jostain rosollinvastaisesta kampanjasta: ”Tämä ei ole minun Suomeni, jos syödään rosollia”, tai mitä ikinä se nyt olikaan. Eihän joulua ole ilman sitä [rosollia], Alén julisti.
Alén kertoi olevansa itse jouluihmisiä ja jouluruoka merkitsee kokille paljon. Viimeisen työvuoronsa ennen joulua Alén tekee aatonaattona.
– Sitten kokkaan itselleni ja syön itseni uuvuksiin suklaalla ja kaikella muulla herkulla. Se [jouluruoka] on vuoden kohokohta.