Jääkellarin lohi on yksi keittiömestari Henri Alénin omista jouluruokasuosikeista. Alén jakaa helpon ohjeen sen valmistamiseen.
Videolla Alén kertoo jouluruokasuosikistaan ja jakaa sen ohjeen!
Kuten jo aiemmin kerroimme, graavilohi kuuluu monen suomalaisen joulupöytään. Pro Kala ry muistutti joulukuisessa tiedotteessaan, ettei joulun kalaherkkuja kannata ostaa jääkaappiin liian aikaisin, sillä vaarana on tällöin niiden pilaantuminen.
Lue lisää: Milloin joulukalat kannattaa ostaa? Älä ainakaan tee näitä virheitä
Keittiömestari Henri Alén vannoo joulupöydässään puolestaan jääkellarin lohen nimeen. Alén vieraili torstaina MTV:n Viiden jälkeen -ohjelman erikoishaastattelussa.
– Helppo ja varma tapa suolata lohi on valmistaa se suolaliemessä. Tätä tapaa kutsutaan myös jääkellarin loheksi, Alén kertoo.
Alénin mukaan liemessä valmistaminen on helpompaa kuin perinteinen graavaaminen. Riittää, kun laittaa lohen liemeen ja antaa sen olla siellä muutaman päivän. Alénin mukaan tämä vanhan ajan suolausmenetelmä tekee kalasta pehmeän ja herkullisen.
– Lisäksi suolan määrä on aika kohdillaan, kun vain noudattaa reseptiä. Jääkellarin lohi on suussasulavan täydellinen jouluruokalaji ja parhaimmillaan nautittuna sinappikastikkeen kanssa, Alén vinkkaa.