Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Henri Alén ylistää: Maailman paras tulinen kastike – sopii täydellisesti pääsiäislampaalle

Adijika kastike punainen
Oletko sinä kuullut georgialaisesta adjika-kastikkeesta aiemmin?Shutterstock
Julkaistu 23.03.2016 09:30

MTV LIFESTYLE

Onko täydellinen pääsiäisresepti vielä etsinnässä? Valmista lampaalle tulista kastiketta, jota kokki Henri Alén ylistää suorastaan "tautisen hyväksi".

Keittiömestari Henri Alén suosittelee kokeilemaan pääsiäislampaan kaverina hieman tuntemattomampaa tulista kastiketta, adjikaa.

– Kyseessä on georgialainen maustekastike. Meillä on Bystro-ravintolassa tarjolla sitä vihreänä ja punaisena, Alén kertoo.

Alénin mukaan adjika päihittää kaikki muut tuliset kastikkeet mennen tullen.

– Adjika on ihan hemmetin paljon parempi kuin mikään muu tulinen kastike. Ei mitään jakoa, aivan tautisen hyvää! 

Adjikan tekeminen aloitetaan valmistamalla hmeli suneli-mausteseos. Mausteseosta kannattaa valmistaa kerralla isompi määrä, jotta sitä riittää useampaan adjika-kastikkeeseen.

Katso alta adjika-kastikkeen resepti:

Resepti

Tuoreimmat aiheesta

Pääsiäinen