Onko täydellinen pääsiäisresepti vielä etsinnässä? Valmista lampaalle tulista kastiketta, jota kokki Henri Alén ylistää suorastaan "tautisen hyväksi".
Keittiömestari Henri Alén suosittelee kokeilemaan pääsiäislampaan kaverina hieman tuntemattomampaa tulista kastiketta, adjikaa.
– Kyseessä on georgialainen maustekastike. Meillä on Bystro-ravintolassa tarjolla sitä vihreänä ja punaisena, Alén kertoo.
Alénin mukaan adjika päihittää kaikki muut tuliset kastikkeet mennen tullen.
– Adjika on ihan hemmetin paljon parempi kuin mikään muu tulinen kastike. Ei mitään jakoa, aivan tautisen hyvää!
Adjikan tekeminen aloitetaan valmistamalla hmeli suneli-mausteseos. Mausteseosta kannattaa valmistaa kerralla isompi määrä, jotta sitä riittää useampaan adjika-kastikkeeseen.
Katso alta adjika-kastikkeen resepti: