Ruokasivusto Food52 vinkkaa täydellisen kastikkeen pihville, eikä sen valmistaminen todellakaan ole hankalaa!
Uskoisitko, että täydellinen pihvikastike valmistuu vain muutamasta raaka-aineesta, ja yksi niistä on ketsuppi? Kulinaristien suosima ruokasivusto Food52 vinkkaa helpon pihvikastikereseptin, joka todellakin yllättää.
Perustuu legendaariseen kastikkeeseen
Tämä helppo kastike perustuu Kuningas Yrjö IV:n ylistämään kastikereseptiin 1800-luvulta. Kuningas rakastui erään yrityksen kastikkeeseen niin kovasti, että antoi sille kuninkaallisen ”A.1.” -leiman. Pihvikastiketta myydään vielä tänäkin päivänä A.1. -nimellä.
Lue myös: Maistuisiko kunnon pihvi? Tämä oli kokki Anthony Bourdainin tärkein vinkki lihan paistamiseen: "Älä hitossa..."
Kulttikastike sisältää pitkän listan ainesosia aina tomaattipyreestä rusinatahnaan ja viiniettikaan. Food52-sivuston ruoka-asiantuntijan mukaan kastikkeesta voi kuitenkin erottaa selkeästi kaksi makua: ketsupin ja Worcestershire-kastikkeen.
Näitä kahta ainesosaa yhdistämällä voi kotona tehdä täydellisen ja helpon pihvikastikkeen.
– Tämä versio on yhtä voimakkaan makea ja maultaan rikas kuin kuningas Yrjön alkuperäinen ja rakastettu versio. Tämä uusi versio saa vielä hieman paljon kaivattua umamia soijakastikkeesta, Food52-sivusto Coral Lee kertoo.
Muista valita kaupasta vaalea soijakastike, johon on käytetty hieman vähemmän paahdettuja soijapapuja.
Katso resepti: Paras pihvikastike
Lähde: Food52