Vuoden ravintolaksi 2019 valitun Chapterin salaisuus piilee raaka-aineiden arvostuksessa.
Huomenta Suomen lähetyksessä vierailivat Vuoden ravintolaksi 2019 valitun Chapterin keittiömestari Juho Ekegren sekä Kim Palhus Suomen Gatronomisesta seurasta.
Suomen Gastronomien Seura ry on myöntänyt Vuoden ravintola -tunnustuksen ansioituneille ravintoloille vuodesta 1985 lähtien. Vuoden ravintola -tunnustuksen saavuttaakseen ravintolan tulee tarjota hyvää ja omaleimaista ruokaa sekä erinomaista palvelua, joka saa asiakkaan tuntemaan itsensä arvostetuksi. Vuoden ravintolalla on hyvä hinta-laatusuhde ja sen toiminta on pitkäjänteistä, tasalaatuista ja varmaa.
Vuonna 2019 tittelin sai helsinkiläinen ravintola Chapter. Chapterin keittiöpäällikkö Juho Ekegren kertoo ravintolan salaisuudeksi sen, että heidän keittiössään ruokaa tehdään uudella tavalla ja raaka-aineet mietitään eri kantilta kuin monissa muissa paikoissa.
– Jokainen raaka-aine pitää arvostaa erittäin korkealle, olipa kyseessä sitten tavallinen keltasipuli tai arvokkaampi liha tai kala. Ja raaka-aine pitää hyödyntää mahdollisimman pitkälle vaikka montakin kertaa, Ekegren kertoo.
Ravintolakäyttäytyminen muuttunut rennommaksi
Kun puhutaan ravintolatrendeistä, esille nousevat paitsi kasvisten käyttö, myös ilmapiirin muuttuminen.
– Tehdään huipputasoista ruokaa, mutta ollaan päästy rennompaan ilmapiiriin muussa ravintolakäyttäytymisessä, Ekegren toteaa.