Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Himotun tittelin pokannut suomalaisravintola yllätysvoitosta: "Jokainen raaka-aine pitää arvostaa erittäin korkealle"

7:36img
Julkaistu 13.02.2019 20:01

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Vuoden ravintolaksi 2019 valitun Chapterin salaisuus piilee raaka-aineiden arvostuksessa. 

Huomenta Suomen lähetyksessä vierailivat Vuoden ravintolaksi 2019 valitun Chapterin keittiömestari Juho Ekegren sekä Kim Palhus Suomen Gatronomisesta seurasta.

Suomen Gastronomien Seura ry on myöntänyt Vuoden ravintola -tunnustuksen ansioituneille ravintoloille vuodesta 1985 lähtien. Vuoden ravintola -tunnustuksen saavuttaakseen ravintolan tulee tarjota hyvää ja omaleimaista ruokaa sekä erinomaista palvelua, joka saa asiakkaan tuntemaan itsensä arvostetuksi. Vuoden ravintolalla on hyvä hinta-laatusuhde ja sen toiminta on pitkäjänteistä, tasalaatuista ja varmaa.

LUE MYÖS: Näin löydät hyvän ravintolan ulkomailta – Henri Alénilta huomionarvoinen vinkki: "Silloin kannattaa yleensä juosta ja kovaa"

Vuonna 2019 tittelin sai helsinkiläinen ravintola Chapter. Chapterin keittiöpäällikkö Juho Ekegren kertoo ravintolan salaisuudeksi sen, että heidän keittiössään ruokaa tehdään uudella tavalla ja raaka-aineet mietitään eri kantilta kuin monissa muissa paikoissa. 

– Jokainen raaka-aine pitää arvostaa erittäin korkealle, olipa kyseessä sitten tavallinen keltasipuli tai arvokkaampi liha tai kala. Ja raaka-aine pitää hyödyntää mahdollisimman pitkälle vaikka montakin kertaa, Ekegren kertoo.

Ravintolakäyttäytyminen muuttunut rennommaksi

Kun puhutaan ravintolatrendeistä, esille nousevat paitsi kasvisten käyttö, myös ilmapiirin muuttuminen. 

– Tehdään huipputasoista ruokaa, mutta ollaan päästy rennompaan ilmapiiriin muussa ravintolakäyttäytymisessä, Ekegren toteaa.

Ohjelmassa keskusteltiin myös ensi viikolla jaettavista Michelin tähdistä ja niiden merkityksestä ravintolalle. Katso koko haastattelu artikkelin alusta löytyvältä videolta. 

Tuoreimmat aiheesta

Ravintolat