Huikea keksintö jo vuodelta 1983: Pelastaisiko tämä sinunkin pizzasi?
Millainen pizza on parasta? Kotiin kuljetettu tietenkin! Mutta tiesitkö, että kotiisi asti kuljetetun pizzan pelastamiseksi on kehitetty loistava keksintö?
Kuuma pizza saattaa höyrystää pizzalaatikon kannen, jolloin se muuttuu vettyneeksi ja saattaa rojahtaa pizzan päälle. Tämä taas aiheuttaa sen, että juustoinen täyte tarttuu kanteen kiinni, ja lopputulos voi olla yhtä sotkua.
Estääkseen pizzatäytteiden jämähtämisen kuljetuslaatikon kanteen kiinni Carmela Vitale -niminen nainen kehitti jo vuonna 1983 pizza saver -nimellä tunnetun keksinnön. Vuonna 1985 hän saikin patentin keksintöönsä, jonka alkuperäinen nimi oli itse asiassa package saver, koska sitä voitiin pizzan lisäksi hyödyntää myös vaikkapa kakkulaatikoissa. Nimi on vuosikymmenten saatossa vakiintunut kuitenkin pizzan pelastajaksi, koska sen pääasiallinen käyttötarkoitus on kuitenkin juuri se. Suomessa vähemmän tunnettu keksintö pelastaisi taatusti monen sunnuntaiaamuna pizzaa tilaavan päivän.
Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.
Miltä maistuu Helsingin suurin pizza? Katso video:
Lähde: Viral Thread
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"