Voiko huoneenlämpöön tunneiksi jäänyttä pizzaa vielä syödä?
Uskaltaako yön yli pöydällä seissyttä pizzaa enää syödä?
Jos tulet yöllä kotiin pizzalaatikko kainalossa, syömättä jäänyt osa saattaa unohtua helposti laatikossaan keittiön pöydälle.
Seuraavana aamuna tärkein kysymys onkin, voiko pöydälle unohtunutta pizzaa vielä syödä?
Mitä pizzalle tapahtuu lämmössä?
Monia elintarvikkeita voi säilyttää huoneenlämmössä, mutta valitettavasti pizza ei ole yksi niistä.
Pizzapohja itsessään ei ole ongelma, mutta kastike, juusto sekä täytteet ja ylipäätään pizzan kosteus voivat houkutella ikäviä bakteereja, jos pizzan jättää lämpimään liian pitkäksi aikaa.
Lievimmillään yöksi huoneenlämpöön jääneen pizzan syöminen voi aiheuttaa hieman vatsanväänteitä, mutta pahimmillaan se tietää jopa sairaalareissua.
Näin säilytät pizzan jämät oikeaoppisesti
Jos pizzan jääkaappiin laittaminen jää kiinni siitä, ettet saa laatikkoa mahtumaan jääkaappiin, olet tavallaan oikeilla jäljillä.
Pizzaa ei nimittäin kannata säilyttää laatikossaan.
Sen lisäksi, että jääkaappi on kylmä, se on myös melko kostea paikka. Jos pizzaa säilyttää avoimessa astiassa, kuten pizzalaatikossa, pizza imaisee itseensä ennen pitkää ympäröivää kosteutta.
Taikinasta tulee helposti vetelä ja muut jääkaapin hajut ja maut tarttuvat pizzaan.
Turvallisin vaihtoehto onkin latoa pizzaviipaleet kannelliseen ja ilmatiiviiseen astiaan tai suljettavaan pussiin ja sujauttaa astia jääkaappiin.
Lue myös: Oletko maistanut? Suosikkipizzan salaisuus piilee sen pohjassa: "Valmistuu helposti pizzauunilla"
Katso myös: Testissä kaupan pakastepizzat – mozzarellapizzojen joukosta löytyi kaksi selvää suosikkia ja selkeä inhokki: ”Maistuu ihan pakastimelta”
Katso Makuja-sivuston parhaat reseptit!
Lähde: Delish
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa