Fyysikolla on hieman epätavallinen metodi pihvin kypsentämiseen.
Monella huippukokilla on mielipide siitä, miten paistetaan täydellinen pihvi.
Eikä se mielipide taatusti ole sama kuin fyysikko George Vekinisillä, jonka mielestä pihvi kannattaa nakata mikroaaltouuniin, kirjoittaa New York Post.
Lue myös: Näin paistat täydellisen naudan sisäfileepihvin Kari Aihisen opeilla
Tiede avuksi kokkailussa
Kaikki ovat taatusti kuulleet ohjeen siitä, miten liha kannattaa ottaa huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen sen kypsentämistä. Vekinis vain vie idean hieman pidemmälle.
– Liha on aina hyvä lämmittää ensin mikrossa. Jos alat paistaa sitä suoraan jääkaapista, et lämmitä lihaa sisältäpäin, Vekinis toteaa BBC:n podcastissa Instant Genius.
Fyysikko lämmittäisi pihviä mikrossa minuutin tai kaksi – riippuen pihvin paksuudesta.
– Sitten paistat sitä nopeasti, hyvin lyhyen aikaa, vain saadaksesi pienen pintareaktion, Vekinis neuvoo ja toteaa, ettei pintojen paistaminen saisi kestää pidempään kuin 60 sekuntia.
Vekinisin mielestä parhain tapa nauttia pihviä on medium rare -kypsyydellä,
Tieteellä on sanottavaa myös lihan suolaamisesta.
– Suolalla on kyky imeä mahdollisimman paljon nestettä lihasta ja siitä tulee sitkeää ja syötäväksi kelpaamatonta.. suolaa ei ikinä pitäisi laittaa pihville ennen paistamista, Vekinis toteaa tieteen näkökulmasta.
Lue myös: Tiesitkö? Tällaista makaronilaatikko oli Suomessa ennen
Lue myös: "Kaikkien aikojen liharuoka" on superhelppo valmistaa – milloin söit viimeksi?
Katso myös: Voiko lohifileen kypsentää mikrossa? Testasimme!
1:53
Katso Makuja-sivuston parhaat reseptit!
Lähteet: New York Post, Instant Genius