Huippukokki Matti Jämsen avautuu ravintolakriitikkojen toimintatavoista: "Sohaisen nyt tietoisesti muurahaispesää..."
Ravintoloitsija Matti Jämsen avautuu tuoreessa Facebook-päivityksessään Helsingin Sanomien NYT-liitteeseen kirjoittaneen ruokakriitikon toiminnasta.
Videolla Huomenta Suomen lähetyksessä vieraillut Hans Välimäki paljastaa uransa mieleenpainuvimpia hetkiä.
Toukokuun alussa huippukokki Matti Jämsen avasi Järvenpään Citymarketin kylkeen ainutlaatuisen Sesonki-ravintolan, joka on osa Jämsenin ja kauppias Markku Hautalan grocerant-projektia.
Idea ruokakaupan ja ravintolan symbioosista on herättänyt runsaasti kiinnostusta niin mediassa kuin asiakkaidenkin keskuudessa. Ravintolaa pyörittävä Jämsen ei kuitenkaan ole otettu aivan kaikesta saamastaan huomiosta. Vastikään Facebookissa julkaisemassaan päivityksessä mies kommentoi Helsingin Sanomien NYT-liitteessä julkaistua ravintola-arvioita ottaen samalla kantaa ravintolakriitikoiden toimintatapoihin.
– Sohaisen nyt tietoisesti muurahaispesää ja otan hieman kantaa ravintolakriitikoiden tyypilliseen tapaan työskennellä ja kirjoittaa, Jämsen kirjoittaa Facebook-päivityksessään.
Kyse on sujuvasta ravintolakokemuksesta
Ravintola-arviossa kriitikko kritisoi ravintolan joustamattomuutta pyyntöön vaihtaa maistelumenun pääruoat ala carte -listan vaihtoehtoihin. Tähän asiaan Jämsenillä on selitys, jonka hän haluaa tuoda kaikkien tietoisuuteen.
– Laadukkaissa ravintoloissa tehdään runsaasti suunnittelu- ja esivalmistelutyötä asiakkaan illan ja nautinnon sujuvuuden vuoksi miettimällä nämä asiat etukäteen, Jämsen selittää.
– Haluamme aina palvella asiakkaitamme mahdollisimman hyvin ja kattavasti, mutta kyse ei ole joustamattomuudesta, vaan nimenomaan kaikkien asiakkaiden mahdollisimman sujuvasta ravintolakokemuksesta.
Tekstissään Jämsen vaatiikin ruokakriitikkoja näkemään hieman vaivaa ja selvittämään arviointien yhteydessä esiin tulleita seikkoja, ennen kuin niistä kirjoitetaan valtamediassa.
Jämsen peräänkuuluttaa huolellisuutta
Kiukuttelevasävyisten arvioiden sijaan Jämsen toivoisi Suomeen enemmän alaa syvemmin tuntevia kriitikoita, jotka kannustaisivat omalta osaltaan koko alaa positiivisella mielellä eteenpäin.
– Ja toivonkin ettei näkemystäni nyt ymmärretä väärin syystä tai toisesta. Olen jo pelkästään ihan kilpailutaustanikin puolesta erittäin tottunut kritiikkiin. Palautetta pitää pystyä antamaan, niin kuin myös vastaanottamaan.
– Peräänkuulutan tässä vain huolellisuutta ja edes hieman koko alaa eteenpäin vievää positiivista asennetta, Jämsen päättää.
Voit lukea Jämsenin päivityksen kokonaisuudessaan täältä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"