Mikko Takalan ja Sami Rekolan uunituoreessa Voileipäkirjassa (Readme 2019) esitellään maailman parhaat voileivät vietnamilaisista banh mi -subeista kotoisiin skageneihin. Mukana on myös ikonisen maapähkinävoi-hillovoileivän yksinkertainen resepti.
Videolla resepti terveellisempään jäätelöön. Tarvitset vain maapähkinävoita ja banaaneja!
Mikko Takala ja Sami Rekola kertovat, että maapähkinävoi-hilloleipä on ruokkinut amerikkalaisia kohta jo sadan vuoden ajan.
Nimi kertoo olennaisen herkun sisällöstä. Aamiaiseksikin sopivaan leipään tarvitaan höttöistä vehnäleipää, maapähkinävoita ja mansikkahilloa, -marmeladia tai -hyytelöä. Parhaiten leipään sopii sileärakenteinen maapähkinävoi.
– Simppeliä kuin rockn’n’roll. Ehkä siksi tämä olikin herra Presleyn suosikkivoikkis, Takala ja Rekola kirjoittavat.
Yhdellä maapähkinävoi-hilloleivällä täyttää noin viidenneksen päivän kaloritarpeestaan, kirjailijat laskeskelevat. Kenties se selittää Elviksen lihomisen viimeisinä vuosinaan.
LUE MYÖS: Ethän nosta purkkeja niin vain kaappiin? Näin maapähkinävoi ja Nutella tulisi oikeasti säilyttää
Maapähkinävoi-hilloleivän resepti
Ainekset:
- 2 paahtoleipäviipaletta (mahdollisimman lötköä sorttia)
- 2 ruokalusikallista maapähkinävoita
- 2 ruokalusikallista mansikkahyytelöä/marmeladia/hilloa
Valmistusohje:
Levitä leivän päälle maapähkinävoi ja hillo/hyytelö/marmeladi. Sipaise päälle toinen siivu paahtoleipää ja nauti.
Lähde: Mikko Takala & Sami Rekola, Voileipäkirja (Readme 2019)