Ikoninen aamiaisleipä valmistuu minuuteissa ja täyttää viidenneksen päivän kaloritarpeesta: ”Herra Presleyn suosikkivoikkis”
Mikko Takalan ja Sami Rekolan uunituoreessa Voileipäkirjassa (Readme 2019) esitellään maailman parhaat voileivät vietnamilaisista banh mi -subeista kotoisiin skageneihin. Mukana on myös ikonisen maapähkinävoi-hillovoileivän yksinkertainen resepti.
Videolla resepti terveellisempään jäätelöön. Tarvitset vain maapähkinävoita ja banaaneja!
Mikko Takala ja Sami Rekola kertovat, että maapähkinävoi-hilloleipä on ruokkinut amerikkalaisia kohta jo sadan vuoden ajan.
Nimi kertoo olennaisen herkun sisällöstä. Aamiaiseksikin sopivaan leipään tarvitaan höttöistä vehnäleipää, maapähkinävoita ja mansikkahilloa, -marmeladia tai -hyytelöä. Parhaiten leipään sopii sileärakenteinen maapähkinävoi.
– Simppeliä kuin rockn’n’roll. Ehkä siksi tämä olikin herra Presleyn suosikkivoikkis, Takala ja Rekola kirjoittavat.
Yhdellä maapähkinävoi-hilloleivällä täyttää noin viidenneksen päivän kaloritarpeestaan, kirjailijat laskeskelevat. Kenties se selittää Elviksen lihomisen viimeisinä vuosinaan.
LUE MYÖS: Ethän nosta purkkeja niin vain kaappiin? Näin maapähkinävoi ja Nutella tulisi oikeasti säilyttää
Maapähkinävoi-hilloleivän resepti
Ainekset:
- 2 paahtoleipäviipaletta (mahdollisimman lötköä sorttia)
- 2 ruokalusikallista maapähkinävoita
- 2 ruokalusikallista mansikkahyytelöä/marmeladia/hilloa
Valmistusohje:
Levitä leivän päälle maapähkinävoi ja hillo/hyytelö/marmeladi. Sipaise päälle toinen siivu paahtoleipää ja nauti.
Lähde: Mikko Takala & Sami Rekola, Voileipäkirja (Readme 2019)
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"