Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Ethän nosta purkkeja niin vain kaappiin? Näin maapähkinävoi ja Nutella tulisi oikeasti säilyttää

maapähkinävoi
Shutterstock
Julkaistu 25.01.2019 07:02

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Maapähkinävoi- ja suklaalevitepurkkeja tulisi aina säilyttää kaapissa ylösalaisin – hyvästä syystä.

Maapähkinävoi on monipuolinen tuote, jota voit nauttia monella tapaa; paahtoleivällä, puuron päällä, hedelmien kumppanina tai vaikkapa leivonnaisten raaka-aineena. Pitkään säilyvä maapähkinävoi onkin tuote, jota kannattaa aina pitää kaapissa herkkunälän varalle.  

Määpähkinävoista syntyy myös herkullinen Snickers-kakku. Reseptin löydät täältä.

Vaikka sokeria ja rasvaa sisältävä maapähkinävoi säilyy pitkään, ei ole kuitenkaan täysin sama, kuinka purkkia oikein säilyttää. Moni meistä tekee sen nimittäin väärin. 

Yksinkertainen kikka – mutta toimii

Olet taatusti maapähkinävoita syödessäsi törmännyt tilanteeseen, jossa rasva on erottunut kerrokseksi tuotteen pinnalle. Samaan ongelmaan olet voinut törmätä myös muiden pähkinä- tai suklaalevitteiden, kuten Nutellan kanssa. 

Nerokkaan säilytyskikan ansiosta tämä ongelma on pian historiaa! PureWow-sivuston mukaan nämä herkkupurkit tulisi aina säilyttää kaapissa ylösalaisin.

maapähkinävoi

Maapähkinävoin öljy ei ylösalaisin säilytettynä erotu yhtä helposti kuin tavallisesti.

Väärinpäin säilyttäminen antaa purkissa olevan rasvan levittyä tuotteen läpi, eikä rasva näin ollen pääse erottumaan. Kikan ansiosta sinun ei siis joka kerta levitteitä käyttäessäsi tarvitse aloittaa hommaa työläällä sekoitusoperaatiolla. 

Nerokasta, vai mitä?

Lähteet: PureWow, Delish

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto