Maultaan miedompi pensasmustikka ei ole ravintoarvoiltaan sen huonompi kuin metsämustikkakaan, kertoo Iltalehti.
Luonnonmustikoissa on enemmän polyfenoleihin kuuluvia antosyaaneja kuin pensasmustikoissa.
– Pensasmustikoissa on kuitenkin muita polyfenoliyhdisteitä niin runsaasti, että polyfenoliarvoltaan luonnonmustikka ja pensasmustikka ovat ihan yhtä hyviä, kertoo erikoistutkija Pirjo Mattila Luonnonvarakeskuksesta Iltalehdelle.
Polyfenoleidensa ansiosta marjoilla on parempi antioksidanttiteho kuin useimmilla muilla kasvikunnan tuotteilla.
– Tutkimusten mukaan mustikoiden luonnon antioksidanttien uskotaan ehkäisevän muun muassa sydän- ja verisuonitauteja, diabetesta, muistisairauksia ja silmäsairauksia, Mattila kommentoi Iltalehdelle.
Mattilan mukaan marjoja olisi hyvä syödä päivässä 150–200 grammaa.
Lähde: Iltalehti
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.