Onko pasta arrabbiata sinulle jo tuttu juttu? Testaa televisiokokki Ina Garten hittireseptiä.
Videolla: Oletko aina käyttänyt pastalävikköä väärin?
Televisiokokki Ina Gartenin resepteistä on tullut erityisen suosittuja pandemia-aikana. Kerroimme aiemmin muun muassa näistä törkeän hyvistä paistetuista perunoista, jotka kaatoivat hurjan suosionsa vuoksi jopa kokin nettisivut.
Nyt The Kitchn -ruokasivustolla ylistetään myös Inan pastakastikereseptiä. Resepti löytyy Inan Modern Comfort Food -kirjasta paistettujen pottujen lailla. Inan pasta arrabbiata on tulinen tomaattikastike, joka sisältää kokin mukaan vaikuttavan määrän valkosipulia.
The Kitchn -ruokasivuston ruokatoimittaja Lauren Masur testasi reseptiä ja vaikuttui.
– Minulla oli kaapissa valmiina melkein kaikki ainekset: hyvää oliiviöljyä, valkosipulia, chilihiutaleita, kokonaisia säilyketomaatteja, suolaa ja pippuria. Kaupasta piti hakea vain tuoretta basilikaa, fenkolinsiemeniä ja kuivaa punaviiniä. Loiko Ina tietämättään täydellisen pandemia-ajan arkiruokareseptin? Kyllä, kyllä hän loi, ruokatoimittaja ylistää.
Ruokatoimittaja muistuttaa, että vaikka reseptin valkosipulimäärä kuulostaa hurjalta, niin lopputulos ei ole liian valkosipulinen. Samaan lopputulokseen päätyi myös reseptiä testannut People-lehden ruokatoimittaja Shay Spence.
– Älä hätäänny, tämä on juuri oikea määrä valkosipulia, jotta saat parasta pastakastiketta, jota olet koskaan syönyt.
Myös kokki Kari Aihinen valmisti arrabbiata-pastaa Kaappaus keittiössä -ohjelmassa vuonna 2020. Aihinen ylisti pastaa "eläväksi legendaksi".