Keräsin yhteen jouluun sopivia tai juuri jouluun tarkoitettuja reseptejä. Kehotan vahvasti kokeilemaan ainakin maailman parasta joululimppua sekä lohirilletteä. Mukana myös italialaisia ruokatwistejä sekä kinkunkorvikkeita. Kummityttö ihastui joulupöydässä täysillä gnoccheihin, kun teki ne itse.
Lisäksi omiin suosikkeihin kuuluu maalaispatee, jota voisi olla aina jääkaapissa. Maksalaatikon tekemistä moni pitää ajatuksissaan hirveän vaikeana ja lopputulosta pelottavana, mutta totuus on toinen, kun tekee sen ravintola Juuren tapaan. Mikäli laatikot eivät ole mieleen, tee kinkun tai kalkkunan lisukkeeksi ruusukaali-hillosipulipaistosta ja sinappista vinegrettiä. Jälkkäreistä piparkakku-, spelttilaku- ja appelsiini-unikonsiemenjäätelöt valloittavat satavarmasti minkä tahansa pöytäseurueen.
ALKUMALJA TAI ILLAN PÄÄTTEEKSI:
Glögi-kuohuviini ja pähkinä-sinihomejuusto-sikuriveneet
JOULUPÖYTÄÄN:
Piparkakkumausteinen joulukinkku
Maksalaatikko ravintola Juuren tapaan
Kinkulle karpalo-chilirelissi, omena-rosmariinikastike ja Henri Alénin somesinappi
Ruusukaali-hillosipulipaistos ja sinappinen vinegretti
Sotto – juuresrisotto ilman riisiä
LEIVÄT:
JÄLKIRUOKA
Punaviinipäärynät, mascarponemousse ja rommirusinat Vaniljaiset Pastéis de nata- aka. Belém-leivokset Portugalista
Appelsiini-unikonsiemenjäätelö
KUN JOULURUOKA KYLLÄSTYTTÄÄ, MUTTA ON VIELÄ TÄHTEITÄ:
ITALIALAISELLA TWISTILLÄ:
Gnocchit kurpitsan, sienten ja salvian kera
Gnocchit ja saksanpähkinäkastike
Bataattignocchit ja rucolapesto
KINKUN KORVIKKEEKSI:
Valkoviinissä haudutettuja possunposkia ja kermainen ruusukaali-taatelimuhennos
Lampaanpotkat Roquefort-spelttirisoton ja mustikka-vodkakastikkeen kera
Portterissa marinoitu lampaanpaisti
Hirven routapaisti ja perunakohokas
Punaviinissä marinoitu jänis ja gratinoitu polenta
Marsalassa haudutettu vasikanposki ja kermainen polenta
Possu-empanada – espanjalainen juhlapiirakka
Kapris-röstikuorrutteinen kuha ja kermainen pinaatti-purjolisuke
Turskaa punasikurin, papujen ja sitruunavinegretin kanssa