Klassikoista metsän ja tuhansien järvien antimiin. Ollaan ylpeitä niin monista maailman parhaista raaka-aineista!
Suomi 100 -juhlinta alkaa vihdosta viimein huipentua ja ajattelin nostaa esiin suomalaisia ruokia. Huomasin suomalaisuuden käsitteen yllättävän vaikeaksi, joten se piti määritellä varsin vapaamuotoisesti. Esim. kanaviillokki on ranskalainen ruoka, mutta meillä pitkälti suomalaisena pidetty. Vorschmack tulee idästä, mutta jos se kerran oli Marskinkin lempiruokaa, saa luvan olla listalla. Eli ei väännetä turhaan kättä ruokien alkuperistä, ruokakulttuurit ovat ottaneet toisiltaan vaikutteita aina - onneksi.
Mitä ylväintä ja hauskinta itsenäisyyspäivää! Ja onneksi pian koittaa jo #suomi101.
PS. Tsekkaa myös ne aidot rintamareseptit.
KLASSIKOT
Hernekeitto
Oluinen nakkikastike
Yön yli hautunut vorschmack
Maksalaatikko Juuren tapaan
Kanaviillokki
Peltilihapiirakka
Piparkakkumausteinen joulukinkku
RIISTA
Hirven routapaisti ja perunakohokas
Hirvenkieltä ja tilli-fenkolilientä
Hitaasti hauduteltu hirvenvasan kieli
Metson paistettu rintafilee
MUUT LIHARUOAT
Oluessa yön yli hautunut kassler
Porsaankylkiconfit ja kukkakaalia paistettuna ja pyreenä
Raparperiglaseerattu porsaankylki mustaherukan lehdiltä
Häränrintaa punajuuren kera
Portterissa marinoitu lampaanpaisti
KALA
Hauki-katkarapupihvit kananmuna-perunapyreellä
Kapris-röstikuorrutteinen kuha ja kermainen pinaatti-purjolisuke
Mehevät lohipihvit
KASVIS
Varhaiskaalisalaatti juustolla ja pähkinöillä
Selleripiiras
Peltivihis - peltilihapiirakka kasvisversiona
Ohraletut ja mätikastike
LEIVÄT
Mallaslimppu
Vaalea, ohut saaristolaisleipä
JÄLKIRUOKA
Spelttilakritsijäätelö