Italialaiskokki Davide Bonaldi vinkkaa Makuja.fi:lle, miten arkisesta jauheliharuoasta saa juhlavan ja herkullisen.
Jauheliha on suomalaisten ykkösraaka-aine mitä tulee nopeaan arkiruokailuun. Jauheliha onkin monikäyttöinen ainesosa, sillä se taipuu niin murekkeisiin, pyöryköihin, laatikkoihin kuin kastikkeeksikin.
Jauhelihakastike on yksi helposta ja nopeista ruokalajeista, mutta tiedätkö, miten kastikkeesta saa herkullisen ja maukkaan italialaiseen tapaan? Hyvän kastikkeen salaisuus löytyy pitkästä haudutusajasta.
Jauhelihakastike Italian tapaan
Ainekset:
500 g porsaan- tai nauhanjauhelihaa
1 sipuli
1 porkkana
½ varsiselleri
80 g voita
loraus ekstraneitsytoliiviöljyä
1 tlk tomaattimurskaa ja tujaus tomaattipyreetä
suolaa
mustapippuria
rosmariinia
laakerinlehti
salviaa
Valmistusohje:
Pilko sipuli, selleri ja porkkana ja lisää vihannekset kuumalle pannulle voin ja oliiviöljyn sekoitukseen. Kuullosta vihanneksia muutaman minuutin ajan ja lisää sen jälkeen lihat pannulle. Kypsennä lihoja kymmenen minuuttia, ja lisää joukkoon mausteet sekä tomaattimurska ja tomaattisose. Anna kastikkeen hautua liedellä kahden tunnin ajan. Sekoita kastiketta silloin tällöin.
Tarjoile kastike vasta keitetyn pastan kanssa.
Reseptin jakoi Veronassa trattoriaa pyörittävä italialaiskokki Davide Bonaldi.