Sivumaku-ruokablogin Jani Kinnunen kehitteli herkullisen ja helpon paistoksen, joka bloggaajan mukaan maistuu taatusti koko perheelle.
Kerroimme maanantaina Leivon Leipomon Boltsi-pyöryköiden voittaneen S-ryhmän Suomalainen Menestysresepti -innovaatikilpailun. Kasviperäiset Boltsi-pyörykät valmistetaan kaurasta ja siemenistä. Pyörykät ovat laktoosittomia, lisäaineettomia, kuitupitoisia, soijattomia ja vegaanisia.
Lue myös: Suomalainen leipomo yritti kehittää sämpylöitä – mönkään meni, mutta syntyi vahingossa uusi hittituote: "Pakkohan niille oli nauraa"
MTV:n Sivumaku-ruokablogin Jani Kinnunen sai maistettavakseen menestystä niittäneitä pyöryköitä ja kehitteli niistä kekseliään reseptin.
– Sain Leivon Leipomolta maistiaiset heidän Boltsi-uutuudestaan. Kyseessä on kaura-siemenpyörykkä, jonka maku ja rakenne ovat varsin lähellä lihapullaa. Tein siitä heti helpon ja herkullisen uunipaistoksen, Kinnunen kirjoittaa.
Pyöryköiden lisäksi Jani paistokseen sujahti pirkanmaalaisen Penttilän tilan perunapastaa eli gnoccheja.
– Päätin yhdistää nämä paikalliset herkut yksinkertaiseen ruokaan ja siitä tuli just niin hyvä ja helppo kuin pitikin. Ei uskoisi, että tässä ruoassa eläimen on nähnyt vain mozzarella! Ja maistuu taatusti koko perheelle. Hitin ainekset!
Jani muistuttaa myös, että reseptin gnocchit voi helposti korvata esimerkiksi tavallisella penne- tai fusillipastalla
– Ja jos perheessä aletaan vinkua lihattomuudesta, korvaa puolet Boltseista lihapullilla.