Tämän nachodipin valmistuksen jälkeen ei tarvitse tiskata kuin yksi pannu, leikkuulauta, veitsi ja kauha.
Ruokakirjailija Elina Innanen, monelle tuttu myös Chocochili-blogista, kokosi tuoreimmassa teoksessaan yhteen reseptejä, joiden valmistus onnistuu joko yhdessä pannussa, kattilassa, padassa tai uunipellillä.
Yhden astian vegaaniruoat: Helppoa ja herkullista Chocochilin resepteillä (Kosmos 2022) -kirja alkoi muhia Innasen mielessä, kun kokkausmahdollisuudet muuttuivat muutama vuosi sitten isosta erillisestä keittiöstä kämppiksen kanssa jaettuun minikeittiöön ja käsin tiskaamiseen.
– Aloin miettiä, voisiko tätä kokkaushommaa tehdä vähän helpommin, Innanen kirjoittaa teoksensa alkutekstissä.
Yksi näistä helpoista yhden pannun resepteistä on viikonlopun herkutteluun soveltuva kuuma nachodippi.
Lue myös: Mitä eroa tacolla, tortillalla ja burritolla oikeasti on?
Kuuma nachodippi
Nachopelti on ollut monen suomalaisen viikonloppuherkku jo useamman vuoden ajan. Vaikka peltiruoka onkin herkullinen, usein nachot vettyvät helposti kastikemassan alla ja dippailu on oikeastaan vähän hankalaa.
Innasen yhden pannun nachodipissä uunissa käy ainoastaan ruokaisa soosi, jonka päälle ripotellaan vielä tuoreita aineksia, ja jota sitten saa kauhoa suuhunsa rapeilla nachoilla.