Jätätkö tämän konvehdin aina rasian viimeiseksi? Suomen kiistellyin suklaa saa nyt oman pakkauksensa – katso makutesti!
Jouluisesta konvehtirasiasta tuttu suklaa saa nyt oman pakkauksensa. Testasimme ja arvioimme kiistellyn ananaskonvehdin.
Makeisvalmistaja Pandan Juhlapöydän konvehteja -klassikkorasiasta tuttu ananaskonvehti saa oman rasiansa. Kyseinen konvehti herättää vahvasti tunteita ja sen kuuluminen klassikkorasiaan on vanha kiistelyn aihe.
Juhlapöydän konvehteja -rasioita myydään vuosittain kolme miljoonaa kappaletta. Pandan kyselytutkimuksen perusteella suomalaisten suosikkimaut rasiassa ovat suklaacrisp, pehmeä toffee ja suklaatryffeli. Kyselytutkimus toteutettiin Bilendin verkkopaneelissa heinäkuussa 2022 ja siihen vastasi 1000 täysi-ikäistä suomalaista.
Nyt Panda on tutkinut, että miltei puolet suomalaisista ei koe ananaksen kuuluvan konvehdin täytteeksi lainkaan. Sen sijaan vain kuusi prosenttia suomalaisista suklaanystävistä nimeää ananaskonvehdin suosikikseen.
"Jotkut asiat kannattaa tehdä kuuden prosentin puolesta"
Miksi parjattu konvehti sitten saa oman rasiansa, jos siitä ei suurin osa pidä?
– Ananaksen fanikunta ei ole suuren suuri, mutta sitäkin intohimoisempi. Jotkut asiat kannattaa tehdä kuuden prosentin puolesta, Pandan Business Manager Vesa Vainio perustelee tiedotteessa.
Vainio kertoo MTV Uutisille, että konvehdista on tullut aiempina vuosina paljon palautetta niin hyvässä kuin pahassakin. Konvehtia on välillä pyydetty omaan rasiaansa, kun toiset ovat samalla raportoineet jättävän suklaan kokonaan syömättä konvehtirasiassa, koska ”se on pahaa”.
– Ananaskonvehti oli itse asiassa aiemmin myynnissä myös irtomakeisena, mutta silloin sitä ei hirveän paljon ostettu. Kokeillaan nyt uudestaan. Halusimme testata jotain erilaista ja tämä on varmasti mielipiteitä jakava maku.
Sama konvehti, mutta voi silti maistua erilaiselta – miksi?
Vainion mukaan monilta jää ananaskonvehti syömättä juuri ennakkoluulojen takia, vaikka he saattaisivat siitä oikeasti jopa pitää. Uutuuspakkauksen ulkoasu ei ole kovin joululuinen, mutta ei sen Vainion mukaan ole tarkoituskaan olla. Joulusesonkiin on jo tarjolla paljon eri valmistajien makeisia.
Panda selvitti myös yleisesti suomalaisten tuntoja ananasta koskien:
66 % katsoo, että ananas kuuluu pizzaan
36 % on sitä mieltä, että ananas kuuluu konvehteihin
30 % mielestä niin sanottu ananastukka on tyylikäs
24 % kokee ananaksen kuuluvan sisustukseen
– Ananaskonvehti on perinteisesti ollut ehkä hieman vanhemman väen suosikki. Toivomme, että nuoretkin uskaltaisivat sitä nyt kokeilla.
Rasiaan pakatun ananaskonvehdin muoto saattaa hämätä vannoutuneita suklaafaneja, sillä se on kääreen vuoksi hieman erilainen joulurasian versioon verrattuna. Konvehti valmistetaan kuitenkin täysin samoista raaka-aineista.
– Sama tehdas, sama suklaa ja sama täyte, jota on yhtä paljon, mutta konvehdin muoto vaikuttaa maun aistimiseen yllättävän paljon, Vainio selittää.
Pandan lisäksi myös Fazer ja Cloetta ovat kertoneet syksyn uutuusmakeisistaan. Kiistanalaiset maut näyttäisivät olevan kauden teema, sillä Fazer lanseerasi muun muassa Vihreitä kuulia -suklaalevyn. Cloettalta tuli markkinoille sen sijaan uusi Polly-maku.
Mitä mieltä Maikkarin makuraati oli uudesta ananaskonvehdista? Testasimme Suomen kiistellyimmän suklaan. Katso video!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Kurpitsapiirakka
-
Anun lohipiirakka
-
Mokkapalamutakakku
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti