Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Johan ja Aino selvittivät tiensä maailman arvostetuimman kokkikilpailun finaaliin – Suomi kuudes Bocuse d'Or -osakilpailussa

Aino Kasanen
Assistentti Aino Kasanen Suomen Bocuse d'Or 2022 -tarjoiluvadin kimpussa.Bocuse d'Or
Julkaistu 25.03.2022 09:24

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Suomi sijoittui kuudenneksi Bocuse d’Orin Euroopan osakilpailuissa ja pääsee näin ollen tuttuun tapaan myös maailman arvostetuimman kokkikilpailun finaaliin.

Suomi on sijoittunut kuudenneksi Bocuse d’Orin Euroopan 2022 osakilpailussa, joka käytiin 23.–24.3. Budapestissa. Osakilpailun voitti Tanska, hopeaa nappasi isäntämaa Unkari ja pronssia Norja. Ruotsi oli neljäs ja Islanti viides.

Bocuse d’Or on maailman arvostetuin kokkikilpailu, jonka Euroopan osakilpailuun osallistui yhteensä 17 maata. Näistä kymmenen parasta pääsee finaaliin, joka järjestetään perinteiseen tapaan Ranskan Lyonissa tammikuussa 2023.

Johan Kurkela ja Aino Kasanen

Suomen edustajat: Johan Kurkela ja assistentti Aino Kasanen.

Suomea kilpailussa edustaa Johan Kurkela ja assistentti Aino Kasanen. Kurkela kertoo tiedotteessa kaksikolla olleen kisapäivänä keittiössä todella hauskaa. Suomen edustajat ovat sijoitusta lukuunottamatta tyytyväisiä suoritukseen.

17 hengen tuomaristo arvioi osakilpailun annoksia maun, ulkonäön, pääraaka-aineiden käytön sekä omaperäisyyden perusteella. Lisäksi keittiötyöskentelyä arvioi erillinen tuomaristo.

– Emme saaneet kertaakaan kansainväliseltä kilpailuorganisaatiolta harjoituksiimme oikeanlaista unkarilaista lihaa, ja teimme suorituksen siitä nyt ensimmäistä kertaa, mikä voi kilpailuissa olla pieni riski. Siitä huolimatta ensimmäisten viiden minuutin jälkeen työskentely lähti tulemaan lihasmuistista ja sen jälkeen vain nautimme kisasta, kertaa Kurkela tiedotteessa ja summaa: 

– Kohti Lyonin loppukilpailua – treenaamme sinne tämän voimalla yhä kovemmin, Kurkela sanoo.

Bocuse d'Or Team Finland tarjoiluvati 2022

Suomen tarjoiluvati Bocuse d'Or -kilpailussa 2022: Kevyesti männyllä ja katajalla palvattua metsäkauriin satulaa ankanmaksalla täytettynä, Riistakäristystä ja villimarjoja, Riista ”jus gras”, männynkukintoja ja suolattua pitkäpippuria, Punajuurikukka ja punaisia marjoja, Kevätsipulia, karhunlaukkaa ja hapankermaa, Mykyjä unkarilaisesta raejuustosta ja maa-artisokasta, hapankermaa ja hasselpähkinä-velouté.

Euroopan Osakilpailuissa valmistettiin lautasannos unkarilaisesta perunasta. Suomen annoksessa maistui karamellisoitu juusto, paistinperuna, tilli ja savustettu hapankerma. 

Kilpailutehtävänä oli myös tarjoiluvadilla esiteltävä ruoka, jonka pakollinen raaka-aine oli unkarilainen metsäkauris, ankanmaksa, unkarilainen raejuusto sekä hapankerma. Kurkela valmisti metsäkauriista riistakäristystä.

Vuonna 2021 Suomi sijoittui Bocuse d'Or -finaalissa kuudenneksi. Suomea edusti tuolloin Mikko Kaukonen ja assistentti Anni Peräkylä

Lue myös: Suomen lopullinen sijoitus Bocuse d'Or -kokkikisoissa yllätti: "Kunhan saamme nähdäksemme tuomareiden antamat pisteet…"

Videolla: Suomen aiempi Bocuse d'Or -edustaja Mikko Kaukonen vinkkasi Viiden jälkeen -ohjelmassa täydellisten blinien salaisuuden

6:02img

Näin teet täydellisiä blinejä.

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka