Oletko jo kuullut suomalaisetkin kotileipurit villinneestä kukkafocacciasta? Kyseessä on muuten perinteinen italialainen focaccia-leipä, mutta leivän koristelussa saa päästää luovuuden valloilleen.
Videolla: Miten hyödyntää juhlien ylijäämäruoat? Mitä vaihtoehtoja perinteisille juhlaherkuille on? Hellapoliisi Kati Jaakonen kertoo vinkit.
Koronaviruspandemian aiheuttama poikkeustila sai ihmiset jäämään keväällä koteihinsa ja innosti myös suomalaiset leivontapuuhiin. Kerroimme aiemmin, että Googlen hakutilastoissa nousivat kevään aikana monet erilaiset leivonnaiset, kuten esimerkiksi perunarieskat. MTV:n Makuja.fi-ruokapalvelussa hittileivonnaisia ovat olleet muun muassa pataleipä ja Maisemakahvilan raparperipiirakka.
Kukkafocaccia hurmasi kotileipurit
Yksi suomalaiset villinneistä leivonnaisista on upea kukkafocaccia. Kukkakuvioin erilaisilla vihanneksilla ja yrteillä koristeltu leipä on ollut maailmalla suosittu jo pidempään. Suomessa resepti nähtiin alkukeväästä muun muassa Kotivinkki-lehdessä.
Hellapoliisina tunnettu Kati Jaakonen kertoi toukokuun lopussa MTV Uutiset Livelle vinkkejä juhlien ylijäämäruoan hyödyntämiseen. Samalla Jaakonen esitteli myös tekemänsä kukkafocaccian.
– Normaalisti focacciaan laitetaan oliiveja tai tomaatteja, mutta nyt voi laittaa mitä kukin haluaa. Voi käyttää yrttejä ja erilaisia lämmityksen kestäviä vihanneksia, Jaakonen kertoi kukkafocaccian valmistamisesta.
Kukkafocaccia sopii Jaakosen mukaan mainiosti myös juhlatarjottavaksi:
– Vaikka keiton kanssa. Juhlatarjottava voi olla myös yksinkertaista. Joku ihana yrteillä ryyditetty sosekeitto, focacciaa ja salaatti oheen.