Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Suomalaiset innostuivat toden teolla – kevään ehdoton hittileipä on tässä: "Valmistus on niin helppoa"

7:23img
Julkaistu 24.05.2020 18:02

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Yksi kevään haetuimmista resepteistä vaikuttaisi olevan kotoisa leipäresepti. Oletko sinäkin tehnyt kevään aikana perunarieskoja?

Videolla Sanna Mansikkamäki kertoo, miksi perunaa kannattaa syödä.

Kuten aiemmin jo kerroimme, poikkeuksellinen kevät on saanut suomalaiset innostumaan kodeissaan muun muassa leivonnasta. MTV:n Makuja.fi-ruokasivustolla kevään leivontareseptihittejä ovat olleet esimerkiksi Kinderkakku, pataleipä ja se kaikista suosituin eli Maisemakahvilan raparperipiirakka

Googlen hakutilastot paljastavat, että tänä keväänä poikkeuksellinen haettu resepti on myös ollut perunarieskat. Tämä useimmiten perunamuusin jämistä helposti valmistuva leipäherkku on kasvattanut suosiotaan huimasti vuoden takaiseen verrattuna. Perunarieskoja on haettu googlesta kymmeniätuhansia kertoja maalis-huhtikuussa. Hakutilastot paljastavat, että rieskat ovat olleet erityisen suosittuja Pohjois-Karjalassa ja Keski-Suomessa.

Näin teet täydelliset perunarieskat

rieska rieskat perunarieska

Perunarieskat valmistuvat todella helposti. Kuvituskuva.

Perunarieskat ovat siitä näppärä leivonnainen, että niiden valmistamiseen voi käyttää tähteitä. Rieskojen taikinassa hyödynnetään usein ylijäänyttä perunamuusia.  Täydellisten perunarieskojen resepti löytyy muun muassa Sanna Mansikkamäen suositusta Peruna-keittokirjasta. Mansikkamäen Peruna-kirja valittiin vuoden kotimaiseksi keittokirjaksi 2019.

– Perunarieskojen valmistus on niin helppoa. Tässä on ohje, joka palkitsee tekijänsä joka kerta. Lämmintä perunarieskaa ei voita mikään, Mansikkamäki hehkuttaa kirjassaan.

Peruna-keittokirjasta ilmestyi keväällä 2020 uusi, laajennettu painos. 

Nappaa resepti: Perunarieskat – Sannan helppo resepti muutamasta raaka-aineesta

Lue myös:Katariinan legendaarinen raparperipiirakka on edelleen älytön hitti ja reseptin haluavat kaikki: "Helppo tehdä ja onnistuu aina"

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka